Julkaisuvuosi polkaistiin käyntiin myös Joensuussa, ennakkokuuntelussa Decrowned-yhtyeen ”Dreamland”-single

Kuva: Ville Kokkola

Tämän vuoden ensimmäisestä julkaisusta Pohjois-Karjalan korpimetsien siimeksestä vastaa , jonka -nimeä kantava single julkaistaan tämän viikon perjantaina 15.1.2021.

Tällä kertaa tuotannosta ei ole tingitty, kipaleen takaa löytyvät herrat Tero ”TeeCee” Kinnunen (miksaus), joka on ollut muun muassa Nightwishin matkassa tuotannon ja äänityksen puolella bändin alkuajoista asti. Masteroinnista sen sijaan vastaa , joka aloitti hommansa Finnvoxilla jo, kun toimittajantekele oli vielä tiivissä rintaruokinnassa, eli vuonna 1984. Herran meriittilistalta löytyy noin 3600 masteroitua CD-räiskälettä, sekä noin 2000 LP-kiekkoa, joten nyt puhutaan sitten tämän maan aivan kärkipään herroista.

Ja tämä kaikki kuuluu kyllä biisissä, tuotanto on omakustanneyhtyeelle täysin poikkeuksellisen kovatasoinen. Jos ei tällä, niin ei sitten kyllä jumalauta millään. Biisi itsessäänkin on valtaisa harppaus Decrownedin musiikille, tämä on kuulkaa rouvat ja herrat valmista tavaraa. Yhtye julkaisee vielä toisen singlen ”Road to Salvation” helmikuun puolella, joka on toinen puolisko biisiparia.

Laulaja Miikka Hulmin mukaan bändin seuraavana tavoitteena on täyspitkä albumi, koska tälle vuodelle ei ole edes tarvinnut vielä ostaa erillistä keikkakalenteria tilanteen ollessa mikä se on. Joten levy-yhtiöt nyt hox, nyt se pää pois sieltä syvältä ja tästä nousukasta haaviin.

Alla kuultavissa luvattu ennakko biisistä lyriikkavideon voimin. Kappale julkaistaan kaikilla suurimmilla alustoilla ja perjantaina se kilahtaa yhtyeen Spotify-tilille klo 09:00, joten mikäpä sen mukavampi tapa vietellä alkavaa viikonloppua kuin ottaa tämä orkesteri haltuun.

Teksti: Jani Moilanen

Kommentoi julkaisua