Juuret 90-luvulla, katse tulevaan kohdistettuna – arviossa Welkins Borealin ”Ashes”-EP

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 24.9.2020

Sanoittaja Teemu Kautonen perusti Welkins Borealin vuonna 2018. Yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto julkaistiin jo sitä seuraavana vuonna, ja sen syntytarina olikin varsin erikoinen. Kautonen on ollut 90-luvulta asti mukana monissa yhtyeissä kuten Darkwoods My Betrothed, Furthest Shore ja Nattvindens Gråt. jälkimmäisessä Kautonen koki syntyneen monia hienoja ideoita. Kautosen mukaan näistä monet eivät kuitenkaan toteutuneet halutulla tavalla vielä ollessaan nuori ja malttamaton. Ajatus Nattvindes Gråtin muutamien kappaleiden uudelleensovituksesta sai alkunsa, ja vuonna 2019 ne toteutuivat uudessa muodossa Welkins Borealin ”Phantoms Of Yesteryear”-debyyttialbumilla.

Debyyttialbumin julkaisun jälkeen yhtyeen katse suuntautui tulevaan kohti, ja tänä vuonna 11. syyskuuta Welkins Borealin ”Ashes”-EP tuli julki. Kolme kappaletta sisältävä äänite antaa näytteen yhtyeen nykyisestä soundista ja suunnasta. ”Are You A Witch?” on rouheilla riffeillä, pirteillä kosketinsoitin melodioilla ja goottimaisen tummilla lauluosuuksilla rakennettu kappale, joka ottaa kuuntelijan syleilyynsä. ”Triumph Of Steel” edustaa sen sijaan EP:n keveintä antia ja on paikoitellen jopa harmonisen kuuloinen. Äänitteen päättävä ”Ashes” lisää kuitenkin kierroksia ja loppuajan saadaankin nauttia tarttuvista riffeistä ja rokkaavasta tunnelmasta.

Kuten voi päätellä, on 13-minuuttinen EP kuunneltu nopeasti läpi. Lyhyen kestonsa vuoksi syntyykin helposti kiusaus laittaa äänite uudestaan soimaan. Ja miksei, kun kyseessä on kolmen kappaleen verran tummanpuhuvaa, aavistuksen goottivivahteista, mukavasti polkevaa rokkia. Kaiken kaikkiaan ”Ashes” on hyvä välipala, ennen kuin Welkins Boreal julkaisee seuraavan albuminsa.

7/10

Kappalelista:

  1. Are You A Witch?
  2. Triumph Of Steel
  3. Ashes

Welkins Boreal Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen