Annabelle

Juurevan rockin lipunkantaja Annabelle julkaisee ”Long Days” -videon tulevalta debyytti-EP:ltä

Kirjoittanut Nikki Jääsalmi - 27.11.2022

Annabelle on vuonna 2019 perustettu rock-yhtye, jonka musiikin kantavana teemana on autenttisuus ja rehellisyys. Autenttisuuden kaipuu kuuluu sekä yhtyeen musiikissa että lyriikoissa. Yhtye ponnistaa Yläneen korpimetsistä, eikä flanellipaitoja tai grunge-vaikutteita voi ohittaa, vaikka yhtye kulkeekin musiikillisesti omia polkujaan.

Yhtyeen musiikkia ohjaa dynaamisen laulun ja rohtuneiden särökitaravallien yhteistyö. Laulaja Maria Helmisaaren ääni nousee vastustamattomasti esiin niin harmonisten kuin raskaidenkin musiikillisten maisemien lomasta. Kitaristi Timo Toikka tunnetaan muun muassa The Grammers – ja Achiote-yhtyeiden riveistä sekä melodisesta sävellystaiteestaan metallin saralla. Helmisaari ja Toikka ammentavat yhteisestä 90-luvun vaihtoehtoisen musiikin kattilasta, joka maistuu Annabellen musiikissa voimmaannuttavana makuna. Basisti Johan Helmisaari ja rumpali Heikki Kangas ovat puolestaan vaikuttaneet aiemmin useissa yhteisissä projekteissa, ja kivijalan saumaton yhteistyö luo vahvan kankaan Annabellen taivaanrannanmaalareiden mestariteoksille.

”Long Days” on tarina irtipäästämisestä, sielun loputtomasta syksystä ja siitä, miten surukin voi olla kaunista ja voimallista, kun sen kaikki tiet vain uskaltaa kulkea.

Vuoden 2023 aikana Annabelleltä saadaan kuultavaksi debyytti-EP, ja yhtye tähyää valmisteilla olevan albumin myötä kansainvälisille esiintymislavoille. Yhtyeen ensituotos on jäseniensä musiikillinen kohtaaminen vuosien matkanteon jälkeen, ja yhdessä sovittaminen onkin ollut tärkeä osa luomisprosessia. Synergiaa yhtyeenä toimimisessa vahvistavat paitsi yhteinen kotipitäjä mutta myös pitkät ystävyyssuhteet vuosien ajalta. Yhtyeen musiikista välittyvät synnyinpaikkakunnan luomat juuret ja henkinen yhteys sekä rakkaus raskaaseen musiikkiin.

Bändistä sanottua: ”Tunteita pursuava myrskyn ja seesteisyyden yhdistelmä, joka lietsoo alkukantaiseen rytmin riemuun mutta myös hiljentää oman sydämensä äärelle.” – Nikki Jääsalmi / Kaaoszine

Annabelle:
Maria Helmisaari – laulu, kitara 
Timo Toikka – kitara, taustalaulu
Johan Helmisaari – basso, taustalaulu
Heikki Kangas – rummut, taustalaulu