Jyrkkä Rock Festival 2011 1.-2.7.2011

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 31.7.2011

Toista kertaa järjestetty Jyrkkä Rock Festival 2011 pidettiin Jyrkkäkosken huvialueella, Pudasjärvellä 1.-2.7.2011. Tapahtumapaikka itsessään oli varsin mielenkiintoinen ja hämmennystä lisäsi se, että matkalla Pudasjärvelle tuli vastaan enemmän poroja kuin autoja. Sisä- ja ulkolavan sisältävä festarialue oli korkean kallion päällä, joten turva-aidat tulivat tarpeeseen.

Festareilla esiintyi pääosin oululaisia bändejä, joista suurin osa oli nousevia lahjakkuuksia. Pääesiintyjiksi oli varattu vanhakunnon Zero Nine sekä kesän ainoan keikkansa heittänyt Eternal Tears Of Sorrow. Pudasjärvellä majoitusmahdollisuudet olivat olemattomat, ja ainoan hotellinkin palvelu oli ”itänaapurin” tasoa. Onneksi festarialueen vierestä löytyy leirintäalue, jonne väsynyt kansa pystyi kasaamaan telttansa. Harmittavasti reitti festarialueelle oli huonosti merkitty, joten ulkopaikkakuntalainen joutui vain hortoilemaan kohti musiikkia. Alueella oli tarjolla ruokaa ja alkoholijuomia, mutta omaa vesipistettä ei löytynyt. Onneksi paikalla olleen kioskin tädit antoivat janoisille virvokkeita, joten nestehukka ei päässyt yllättämään.


Pääesiintyjien lisäksi mainostamisen arvoisia bändejä oli vain Mors Subita, Quake The Earth ja Ghost Machine. Kun nämä ja pääesiintyjät potkivat todella hyvin, niin loput bändit olivat kategoriassa ”ihan jees” tai kauheaa kuraa. Kaksipäiväisen tapahtuman ehdoton yllättäjä oli paikallisen bändikisan voittaja EKHO, jonka menevä thrash metalli aloitti toisen päivän todella hyvin. Nuorista jannuista koostuva ryhmä oli niin mielenkiintoinen, että suuri osa katsojista tuli VIP-puolelta. Olisin toivonut enemmän katsomisen arvoisia bändejä, mutta ehkä sitten ensi vuonna.

Järjestelyt toimivat muuten varsin moitteettomasti ja varsinkin järjestyksenvalvojien puolelta. Olikin hauskaa seurata kun alkuillasta bändejä oli katsomassa enemmän järkkäreitä ja median edustajia, kuin oikeita katsojia. Tapahtumassa oli harmittavan vähän katsojia ja nekin saapuivat paikalle vasta viimeisille bändeille. Toivottavasti ensi vuonna festareiden alkuun laitetaan isompia nimiä, jolloin porukkaa saadaan lisää houkuteltua paikalle. Tapahtuman järjestäjät olivat myytyihin lippuihin tyytyväisiä, joten ensi vuonna 2012 Pudasjärvi kutsuu taas. Suosittelen tapahtumaan kaikille, jotka haluavat kokeilla erilaisia festareita. Ensi kesänä siis pakataan auto täyteen tavaraa ja painutaan taas Pudasjärvelle poroja väistelemään.

Luetuimmat

Uusimmat