Jyväskyläläinen Hagalas julkaisi teemaltaan hyvin ajankohtaisen EP:n ”As a Unit”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.4.2022

Jyväskyläläinen melodisen death metalin viisikko Hagalas julkaisi tänään toisen EP-levynsä, joka kantaa nimeä ”As A Unit”. Teemallisesti EP jatkaa aikaisemmin julkaistua singlebiisiä ”Destination: Genocidea” ollen hyvin ajankohtainen maailman tilanteeseen nähden. Sota, pakolaisuus ja ihmisyyden kurjuus ovat läpileikkaus kaikista neljästä julkaistavasta kappaleesta. EP:n nimikkokappaleesta julkaistiin myös lyriikkavideo, ja se on nähtävissä tästä:

Bändi kommentoi julkaisua seuraavasti:

”Levyn nimikkobiisi As A Unit kertoo siitä, kuinka yksi sotilas ei voi sotaa voittaa, vaan kuinka yksikkönä tai tiiminä joko säilytään hengissä tai kuollaan. Tarina kertoo myös siitä, että sodassa ei ole voittajia, on ainoastaan häviäjiä ja kuinka lopputuloksesta huolimatta sota arpeuttaa yksilön koko loppuelämäksi.

Levyltä löytyy myös biisit Rampant ja Animal Farm, joista ensimmäinen kertoo siitä, kuinka vallankumouksen ja vapauden tavoittelun kosto on valtaapitäville väistämätön lopputulema ja että sortajien ei kannata missään tapauksessa tuudittautua siihen hyvänolontunteeseen, että kansa tottelee. Animal Farmin keskeinen sanoma on taas siinä, että jos ihminen elää elämäänsä kasvottomana orjana, niin arvosi mitataan pitkälti vain suoritteina ja siitä maksettavina veroina, joista kiitoksena on näkymättömien kahleiden lisäksi vaan tyrannian leveä, mutta niin sisällötön hymy. Noin kuukausi sitten julkaistu Destination: Genocide teemoittuu myös sodan ympärille.”

EP:n julkaisun tiimoilta Hagalas soittaa yhteensä viisi keikkaa:

18.4. Lappeenranta, Musta Wappu, Kellari
18.5. Helsinki, Bar Loose
19.5. Jyväskylä, Ilokivi
20.5. Kuopio, Ottopoika
21.5. Tampere, Varjobaari

Keikat toteutetaan yhdessä jyväskyläläisen Shadowcrownin, seattlelaisen Veriteraksen, helsinkiläisen Soulglassin ja tamperelaisen Warfarerin kanssa.

EP nauhoitettiin syksyllä 2021 Päijänteen rantamaisemissa Tuuliajon Samuli Raappanan toimiessa äänittäjänä ja miksaajana. EP on masteroitu genren alkulähteillä Ruotsissa Fascination Street Studiosilla Tony Lindgrenin toimesta. Itse biisit ovat Hagalaksen viisikon käsialaa, ja on oikeastaan vaikea määrittää, kenen kynästä riffit ovat alun alkaen lähteneet. Bändin tapa tehdä biisejä on kokoontua treenikämpälle ja alkaa soittamaan. Näiden kokeilujen ansiosta bändi on timanttisessa soittokunnossa, minkä voi tietenkin todentaa tulemalla kevään keikoille. Näistä lisää Hagalaksen verkkosivuilta.

Hagalas – ”As a Unit” (EP 2022)

  1. Rampant
  2. Animal Farm
  3. Destination: Genocide
  4. As A Unit

EP:n kansi: Marko Taali

Kokoonpano
Laulu: Kalle Korhonen
Kitarat: Antti Huovila
Kitarat: JM Helenius
Basso: Ville Uimi
Rummut: Teemu Kankainen

Linkit:
http://www.hagalasofficial.com
https://www.facebook.com/hagalasofficial
https://hagalas.bandcamp.com
https://www.instagram.com/hagalasofficial