Jyväskylän Lutakko ottaa kantaa rasismikeskusteluun: ”Rasistit eivät ole meille tervetulleita asiakkaiksi, esiintyjiksi eivätkä töihin”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 24.11.2021

Otsikoissa on lähiaikoina pyörinyt Marja Sannikan luotsaama keskusteluohjelma, jonka tuoreessa jaksossa avaruustähtitieteen professori emeritus Esko Valtaoja keskusteli yhdessä toimittaja Renaz Ebrahimin kanssa niin kutsutusta ”wokeismista” ja siitä, voiko ”hyvien asioiden ajaminen lisätä pahaa”. Keskustelusta syntyi kohu, kun Valtaoja käytti keskustelun aikana kahdesti n-sanaa, josta Ebrahimi huomautti pöyristyneenä. Somessa on sen jälkeen keskusteltu kiivaasti kyseisestä jaksosta ja sen aiheesta.

Nyt Jyväskylässä legendaarinen tapahtumapaikka Lutakko on ottanut kantaa aiheeseen. Lutakko kirjoittaa sosiaalisessa mediassa, että rasistinen käytös tai kielenkäyttö eivät kuulu Lutakkoon.

”Rasistit eivät ole meille tervetulleita asiakkaiksi, esiintyjiksi eivätkä töihin. Kerrothan meille, jos kohtaat rasismia Lutakossa tai Lutakkoon kytköksissä olevien tahojen toimesta muualla. Selvitetään tapaukset ja opitaan lisää”, Lutakko kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

Voit katsoa Lutakon julkaisun kokonaisuudessaan alhaalta.

Luetuimmat

Uusimmat