Jyväskylässä sijaitsevasta rock-klubi Tanssisali Lutakosta tekeillä dokumentti

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJyväskylässä sijaitsevasta rock-klubista Tanssisali Lutakosta on tekeillä dokumentti. Lutakko-dokumentti on kertomus Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry:n pyörittämän rock-klubi Tanssisali Lutakon värikkäästä historiasta. Vapaaehtoisvoimin toimivan Lutakon historiaa ja yhdistyksen luonnetta valottavassa dokumentissa näemme haastatteluja niin Lutakon työntekijöiltä kuin suomalaisen rock-skenen eturivin artisteilta (mm. Jouni Hynynen, Samuli Putro ja Pelle Miljoona).

Vuosina 2008-2009 jyväskyläläinen CoreCrew seurasi ja dokumentoi Jelmun toimintaa. Satoja miestyötunteja syönyt projekti synnytti yli 20 tuntia materiaalia, joka ei kuitenkaan valmistunut syksyllä 2010, kuten oli suunniteltu. Dokumenttiprojekti hautautui unholaan…

…kunnes alkuvuodesta 2015 jyväskyläläislähtöiset, liikkuvan kuvan parissa työskentelevät Rauli Ylitalo ja Ville Sivonen avasivat arkistot ja CoreCrew’n suostumuksella alkoivat työstää dokumenttia valmiiksi. Lutakko-dokumentin on tarkoitus valmistua vielä vuoden 2015 puolella, kun Jelmu juhlii 25-vuotista taivaltaan.

Voit katsoa trailerin dokumentista tästä:

Dokumentin Facebook -yhteisö löytyy puolestaan täältä.

Kommentoi julkaisua