K.K. Downing Judas Priestin hetkellisestä päätöksestä jatkaa keikkailua yhdellä kitaristilla: ”Se oli kuin isku vasten kasvoja”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.1.2022

Englantilainen heavy metal -legenda Judas Priest ilmoitti hiljattain aikovansa jatkaa keikkailua ainoastaan yhden kitaristin turvin ilman Andy Sneapia ja tämä sai osan yhtyeen faneista suorastaan raivon partaalle. Bändi kuitenkin pyörsi päätöksensä varsin nopeasti ilmoittamalla, että se ottaa myös kitaristi Andy Sneapin mukaan tuleville juhlakeikoilleen.

Judas Priestista vuonna 2011 lähtenyt ja päätöstään katunut K.K. Downing on kertonut tuoreessa Rock of Nationsin podcastin haastattelussa, että tieto yhtyeen aikeista jatkaa uraa yhdellä kitaristilla oli kuin isku märällä rätillä vasten kasvoja hänelle sekä bändin toiselle pitkäaikaiselle kitaristille Glenn Tiptonille.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Downingin mukaan hän oli asiasta kuullessaan erittäin hämmentynyt koska se oli niin äärimmäinen päätös ja hän itse koko päätöksen erittäin loukkaavaksi sekä itseään että Tiptonia kohtaan. Downingin mukaan Judas Priestin ilmoitus tavallaan halventaa häntä sekä Tiptonia koska sen mukaan bändin nykyinen kitaristi Richie Faulkner pystyisi hoitamaan kummankin kitaristin roolin lavalla. Downing kertoi aiheesta seuraavaa:

”I’m like everybody else. I’m totally bemused. It was just so extreme and insulting in a way, I guess, and insulting to Glenn as well. It was kind of a slap in the face, saying, ’Okay, you two guys did it, but we think just one guy could do what…’ It kind of made us and everything that we’ve done and created, saying it was all superfluous, really, and didn’t really have the value that. I’m sure Glenn will agree with me that it does have a value.”