Kaamoksesta syntyneeltä Supreme Virtuelta uusi single ”Down”

Grungen hengessä rullaava kappale pohjautuu sanoittajan omiin koulukiusaamiskokemuksiin.

Vaihtoehtorock ei kuole! Vuonna 2013 perustettu rovaniemeläis-oululainen Supreme Virtue valmistautuu debyyttilevynsä julkaisuun ja lohkaisee siltä sinkun ”Down”, jonka voisi kuvitella löytävän ystäviä ainakin Nirvanan, Pearl Jamin ja Soundgardenin kuuntelijoista.

”Kun perustimme bändin, kävi heti selväksi, että meillä on poikkeuksellisen yhtenäinen kemia ja visio. Meitä kaikkia yhdistää syvä intohimo musiikkia kohtaan. Ei ole mitään parempaa kuin soittaa hyvien tyyppien kanssa musiikkia, josta tykkää. Omien fiilisten pukeminen sanoiksi ja soinnuiksi on kaikille meistä se luontevin tapa ilmaista itseämme”, Supreme Virtue kertoo lähtökohdistaan.

Jos kaupallinen muovisuus ja ylituotanto kyllästyttää, Supreme Virtuen kolmikko saattaa tarjota raikasta kuunneltavaa myös vanhan liiton lähestymistapaa arvostaville.

”Soundimaailmasta täytyy todeta, että meidän ei ole tarkoituskaan kuulostaa nykyaikaiselta tai modernilta yhtyeeltä, vaan pyrimme säilyttämään omaehtoisuutta ja tekemisen meininkiä meidän musassa, ja se saa kyllä kuulua. Lisäksi meillä ei ollut budjettia lähteä äänittämään tätä levyä oikeaan studioon ja halusimmekin saada levyn kanssa mukavan stressittömän ympäristön, jossa toteuttaa ideoita. Mielestämme levy kuulostaa juuri siltä, mitä lähdettiin hakemaan. Äänityksen taso ei ole ’nykyaikaa’, mutta se ei meitä haittaa tämän levyn kanssa”, yhtye kertoo rehellisesti.

Nyt julkaistava single ”Down” on yksi tulevan debyyttialbumin synkimmistä kappaleista, joka pureutuu syvälle karuun todellisuuteen koulukiusatun näkökulmasta – ja vieläpä omakohtaisiin kokemuksiin perustuen.

”Kappaleessa palataan niihin vaikeisiin hetkiin, kun vähän erilaisena nuorena joutuu kohtaamaan hyvin arvostelevia ja tuomitsevia ihmisiä, jotka eivät tiedä sinusta mitään, mutta silti luulevat tietävänsä ja kokevat olevansa oikeutettuja ilmaisemaan satuttavat ajatuksensa sinulle ja muille ympärillä oleville. Se kertoo niistä hetkistä, kun kiusattu on ajatuksineen todella pohjalla eikä häntä huvita edes astua ovesta ulos, kun ainoa ajatus on pelko siitä, että millaista kiusaamista joudun tänään kestämään”, yhtye kuvailee rajuja kokemuksia.

”Biisin sanoittaja on omalta osaltaan kokenut aikanaan koulukiusaamista, jonka vaikutukset edelleen näkyvät ja tuntuvat syvällä mielen syövereissä. Ne kokemukset ovat kuitenkin myös opettaneet sen, että kaikesta on mahdollista päästä yli. Vaikka biisin loppu on sanoituksiltaan melko raju eikä tarjoa positiivisia ajatuksia, haluamme silti koko bändin puolesta vielä sanoa kaikille kiusatuille, että vaikka välillä tuntuu todella pahalta, niin se ei ole lopullista. Sinä olet ainutlaatuinen ja ansaitset olla oma itsesi ulkopuolisista paineista huolimatta”, Supreme Virtue kannustaa.

Supreme Virtue nähdään Rovaniemellä Rockravintola Grandessa 10. huhtikuuta.

Kommentoi julkaisua