Kaamøs yhdistelee pohjoismaista melankoliaa sekä tarttuvia melodioita: Haastattelussa metallitulokas Kaamøs

Kaamøs on Joona Hemminkin sooloprojekti Turusta, jossa kuuluu niin modernin metallin raskaat riffit kuin pohjoismainen melankolia, tarttuvat melodiat sekä atmosfääriset soundimaailmat. 21.5.2021 ilmestynyt  ’’Aurora Borealis’’ on tulevan EP:n ensimmäinen single, joka kertoo raastavasti rakkaiden menettämisestä läheisten näkökulmasta, jossa läheinen pyytää merkkiä taivaalta parempaan paikkaan pääsemisestä. Tämä kappale on osanotto kaikille niille, jotka ovat menettämisen surua kärsineet. Kaaoszine sai Hemminkin haastatteluun.

Alkuun tärkein kysymys, eli miten menee?

-Tosi hyvin menee! 

Arkipäivät pyörii töiden parissa ja kaikki vapaa-aika sitten musiikkihommien kanssa. Suunnitellen, soitellen, säveltäen uutta. 

Korona on vienyt monien bändien ja artistien keikat. Miten korona on vaikuttanut sun tekemiseen? Onko koronan jälkeiselle ajalle jo suunniteltu keikkoja?

-Oikeastaan korona on vain parantanut mun omaa tekemistä ja tilannetta. Sooloartistina oon saanut ihan rauhassa panostaa musiikkiin ja suunnitella tulevaisuutta näin etäkoulun ohella.

Miten kuvailisit musiikkiasi? Mistä saat siihen inspiraation?

-Kuvailisin musiikkiani tunteelliseksi, raskaaksi sekä kertovaksi. Saan suurimman inspiraationi luonnosta, etenkin talviaikaisesta Suomen luonnosta. 

Mistä nimi Kaamøs?

-Suomessa eletään kaamosaikaa joka vuosi, jolloin aurinkoa ei juurikaan näy ollenkaan. Monet vaipuvatkin tähän vuodenaikaan kaamosmasennukseen, johon voin jonkin verran myös itsekin lukeutua.

Kuitenkin, siihen aikaan olen luovimmillani ja parhaimmat biisi-ideat syntyy juuri silloin. Siitä on syntynyt nimi ”Kaamøs”

Tällä hetkellä toimit soolona. Onko jossain kohtaa tarkoitus kasata kokonaista bändiä vai haluatko pitää tämän sooloprojektinasi?

-Olen nauttinut jokaisesta hetkestä oman sooloprojektini kanssa, mutta esimerkiksi keikkailuun on ollut suunnitelmia mahdollisesta bändikokoonpanosta myös…

Kerro hieman aikaisemmasta musiikkitaustastasi?

-Musiikkitaustaa löytyy monenlaista, olen soittanut rumpuja yli 10 vuotta ja olin pitkän aikaa eri bändeissä rumpalina. Rupesin kuitenkin rumpujensoiton ohella niin paljon kiinnostumaan myös sävellystyöstä, joten rupesin harjoittamaan sitä ja kirjoittamaan omia kappaleita.

Sävellystyön ohella olen harjoittanut myös eri instrumenttitaitoja, joita voin vihdoinkin hyödyntää omassa sooloprojektissani kunnolla.

Minkälaista palautetta olet saanut? 

-Olen saanut todella paljon mahtavaa palautetta ja kehuja  kappaleesta ja se on myös tuottanut monille ihmetystä, etenkin kappaleen lauluosuudet.

Kappaleesi ”Aurora Borealis” on tulevan EP:si ensimmäinen single. Missä kohtaa voimme odottaa uusia julkaisuja?

-Uskon, että vuoden 2021 loppupuolella voidaan kuulla jo uutta musiikkia.

Kertoisitko hieman kyseisen kappaleen sanoista? Mistä ammensit idean niihin?

-Kappaletta kirjoittaessani vaivuin niin suureen luovaan tilaan, että kuvittelin kappaletta tarinana. Tarinassa läheinen katsoo kohti taivasta toivoen, että hänen menetetty rakkaansa lähettää tälle merkin parempaan paikkaan pääsemisestä. Kappaleessa käydään läpi raastavaa surua läheisten näkökulmasta.

Mitkä bändit/artistit ovat toimineet esikuvanasi?

-Isoimmat esikuvat minulle ovat olleet Architects, VOLA sekä A Day To Remember.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää KaaosZinen lukijoille?

-Haluan toivottaa KaaosZinen lukioille oikein mukavaa kesää ja toivon kovasti, että lukijat kävisivät kurkkaamassa kappaletta ja laittaisivat testiin. 

 

Kommentoi julkaisua