Kaaoksen täyteistä äärimetallia – Sacrocursen toinen kokopitkä ”Gnostic Holocaust”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 19.10.2017

Meksikon suunnasta löytyy yhtye nimeltään Sacrocurse. Duona toimiva kokoonpano tarjoaa omien sanojensa mukaan kuoleman ja jumalanpilkan täyteistä äärimusiikkia ilman minkäänlaisia kompromisseja. Bändin toinen kokopitkä ”Gnostic Holocaust” saapuu kylmään syksyyn, jolloin war metalin ystäville on luvassa tylyä ja helvetillistä antia.

Sacrocurse on pyörittänyt rattaita vuodesta 2012 osoittaen, että vanhan koulukunnan tyylillä tehdään ”miesten musiikkia”. Onhan yhtyeeltä kertynyt muutama hassu pienjulkaisu sekä yksi kokopitkä ”Unholier Master” (2014), mutta jotenkin Sacrocurse on ollut hyvin piilossa undergroundin maailmassa, sillä itselleni yhtye ei sano yhtään mitään. Tai no, voihan jotkut tämän genren ääripään hc-kuuntelijat tietää yhtyeestä, mutta en oikein usko, että Sacrocurse mainitaan ensimmäisenä, kun otetaan war metal -genre yleiseksi puheenaiheeksi. Mutta mitäpä sen väliä, sillä viimeistään tässä vaiheessa on mahdollisuus ottaa koko yhtyeestä ja tuoreesta julkaisusta enemmän selvää.

Kymmenen kappaleen pituinen ”Gnostic Holocaust” ei jätä hetkeksikään epäselväksi, mistä Sacrocurse on todellakin veistetty. Kaaoksen luoma äärimusiikki pääsee valloilleen jo ensimmäisten sekuntien aikana ja kestää aina levyn loppuun saakka. Jokseenkin soundimaailma kuulostaa hivenen verran triggeröidyn grindcoren sekoitukselta, mutta itse musiikki edustaa war metalia. Levyn A-puoli edustaa parempaa puoliskoa, josta erityisesti ”Just Fucking Die”, ”Jaws of Hell” ja ”Endless Khaoz” ovat maininnan arvoisia näytteitä.

Puutuminen alkaa viimeistään albumin B-puolella. En tarkalleen osaa sanoa, johtuuko se levyn soundimaailmasta vai yksinkertaisesti itseään toistavista kappaleista, mutta pidempään kuunneltuna ”Gnostic Holocaust” ei tarjoa enää mitään ihmeellistä. Kaikki tarpeellinen anti on koettu A-puolella, jonka jälkeen levyltä ei suurempia kiinnostuksen hetkiä tule esille.

Sacrocursen luoma ”Gnostic Holocaust” on ihan kelpo war metal -julkaisu. Mikäli esimerkiksi Blasphemy ja Archgoat nappaavat, Sacrocurse on oiva valinta, vaikkei bändi ja tuorein julkaisu yllä vielä tässä vaiheessa aivan aikaisemmin mainittujen yhtyeiden tasolle.

7-/10

Kappalelista:

01. Just Fucking Die
02. Jaws of Hell
03. Spirit versus Flesh
04. Endless Khaoz
05. Kirie Eleison
06. Maze of Serpents
07. Empire of Sekmet
08. Triumphant Tribulation
09. Gnostic Holocaust
10. Vengeance Consumed

Sacrocurse Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa