Kaaoksen Ystävät – Loppu

Taannoisessa Kaaoszinen jutussa Kaaoksen Ystävien solisti Jukka Ruostila listasi albumeita, jotka ovat olleet miehen uran suurimpia vaikuttimia. Listalta löytyi mm. Alice In Chainsia, Soundgardenia ja Sielun Veljiä. Myös muissa medioissa bändiin on liitetty grunge ja Ismo Alanko, eikä suotta. Debyyttialbuminsa ”Loppu” 11. huhtikuuta julkaissut tamperelaisyhtye kuulostaa siltä kuin nuo kaksi asiaa olisi särjetty lattialle ja syntyneistä palasista olisi koottu rosoinen kyhäelmä, joka muistuttaa yhtä paljon molempia.

Tamperelaisyhtyeen grunge-vaikutteinen rock erottuu pahimmasta massasta laulukielellään. Sanoitukset jatkavat suomenkielisen rocklyriikan perinteitä ja Ruostila tulkitsee kappaleita juurikin Alankomaisen värikkäästi. Levyltä välittyy kuva selkeästä keulakuvasta, jonka takana bändi pitää palapelin kasassa tiukasti kompaten. Ruostilan ääni on komea ja monipuolinen, joten se on syytäkin tuoda hyvin esille. Varjopuolena on toki huomion keskittyminen pelkkään solistiin.

Levyn biisit ovat pääosin menevää radiorock-rockia, jossa kitarariffit runtataan soimaan miehekkäästi ja täydellä meiningillä. Mukaan mahtuu onneksi myös hämympiä kappaleita, kuten ”Tango liskoille”, joka vaiheilee mielenkiintoisesti tunnelman pysyessä jatkuvasti hämäränä kuin ryyppyputken jälkeinen deliriumkaaos. ”Missä sä oot” taas on balladi, jossa Ruostila tekee komeimman taidonnäytteensä ja esittelee mahtavaa ääntään laidasta laitaan. Lisäksi mieleen jäävät loogisesti nimetty aloituskappale ”Loppu” sekä singlejulkaisu ”Pietari Brahe”.

on yhtye, jolla on loistavan solistin lisäksi iso kasa hyviä kertosäkeitä ja tunnelmallinen soundi. Bändi saa pisteet myös siitä, että debyyttialbumi on äänitetty ja miksattu omin voimin. Voisi kuvitella, että materiaali potkii vielä paremmin livenä ison tuopin ääressä. Levyllä ”taustabändi” jää vain hieman Ruostilan jalkoihin, biisit kaipaisivat vielä paria pykälää tykimpiä riffejä tai omaperäisempiä sovituksia. ”Loppu” voi valitettavasti jäädä hyllyyn pölyttymään, vaikka muutama oivallinen kappale siltä löytyykin.

7/10

Kappalelista:

 1. Loppu
 2. Eteinen
 3. Tuhkasta
 4. Pietari Brahe
 5. Ei ihan vielä
 6. Tango liskoille
 7. Punainen aurinko
 8. Hiekkalinnat
 9. Missä sä oot
 10. Sillanpolttaja
 11. Päivien vaihtaja
 12. Niin kuin nyt

https://www.facebook.com/kaaoksenystavat

Kirjoittanut: Antti Kailio

Kommentoi julkaisua