Kuva: Leevi Mäki

Kaaoszinen Isänmaan toivot – Advent Of Fire

Kirjoittanut J.Anttolainen - 31.12.2021
Synkät laajat lakeudet

Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on metallibändejä väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan pitää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä ja aivan helvetin paljon pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. Nightwish, HIM, Children of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

Advent Of Fire

Jälleen on kristillinen kalenterivuosi kääntymässä kohti loppuaan ja laulun sanoin on jälleen aika auringon. Merkittävät adventtijuhlat on juhlittu ja Lucia-neidot valittu, Lemmy Kilmisterin syntymäpäivän juhlintaa unohtamatta. Jotta voisime kuitenkin aloittaa uuden vuoden uudelta, puhtaalta pöydältä, tulee meidän vielä tutustua yhteen bändiin ja käyttää aikaa vuoden viimeisen adventtiseremonian, Tulen Adventin juhlistamiseen. Advent Of Fire on kotoisin Jurvasta, Etelä-Pohjanmaan lohduttoman synkkien lakeuksien keskeltä, kotikuntansa kirkontornin varjosta saastaista kuolonsanomaansa raamattuvyöhykkeen pastoreille julistava yhtye. Näiden saatesanojen myötä laittakaa alla oleva levy soimaan ja lukekaa miten asiat tehdään Jurvan suunnalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Advent of Fire otti ensiaskeleensa vuonna 2017, kun Miika Rajala ja Iisakki Anttila kuoppasivat edellisen yhtyeensä muiden jäsenten kanssa. Alun perin rokkiin keskittynyt kokoonpano kaatui muiden jäsenten musiikillisen motivaation puutteisiin. Soittohalu kuitenkin jäi etenkin rankemman musiikin suuntaan, joten mukaan tarttui Lauri Rätti jonka luona aloitimme uudelleen treenaamaan. Aloiteltiin soittamista covereilla mm. Bathorya, Ensiferumia, Children of Bodomia, Dissectionia ja Satyriconia. Nimeä kokoonpanolla ei vielä ollut, mutta vuonna 2018 alkoivat ensimmäiset vaiheet oman musiikin luomisessa, jolloin myös nimi keksittiin. Jäseniä on tullut ja mennyt tiuhaan tahtiin. Useimpien kanssa ollaan ihan hyvissä väleissä, mutta lienee turhaa listata ihan kaikkia kokemuksia. Tuoreimpana lisäyksenä toimii Juho Tarkkanen, joka värvättiin bändiin hyvän basistin puutteessa. Alun perin rumpuja soittava Tarkkanen äänitti myös vuoden 2019 debyyttidemon ”Tuonelan Tähdet”.

”Lähes jokaisen kappaleen sairaalla tarinalla on oikean elämän vastineensa, useimmissa kyseessä on jopa kotimainen tapaus.”

Kuva: Leevi Mäki

Ekat omat biisit saivat alkunsa 2018 ja nauhoitimme ensimmäisen demon ”Tuonelan Tähdet” 2018-2019 vuoden vaihteessa. Demo julkaistiin toukokuussa 2019. Demon äänitti, miksasi ja masteroi kaljakoppapalkalla nykyinen basisti Juho Tarkkanen, eli saatiin mitä tilattiin. Tämän jälkeen äänitettiin vielä ensimmäiset versiot kappaleista ”Pelkkää Vihaa”, ”Teuras”, ”Tonttu” ja Behemoth -cover ”Moonspell Rites” joka löytyy vain 50 kpl fyysisiltä demoilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Äänitysten jälkeen Juho totesi että aika, osaaminen ja jaksaminen ei riitä kokonaisen levyn äänittämiseen, joten alettiin etsiä uutta studiota esikoisalbumia varten. Tutustuttiin Teemu Kosken kanssa ja päädyttiin äänittämään esikoisalbumi hänen kotistudiollaan. Levyn äänitykset aloitettiin kesällä 2020 ja ne saatiin valmiiksi marraskuussa, mihin saakka Lauri suoritti samaan aikaan asepalvelustaan.

Keväällä 2021 julkaistiin levyn ensimmäinen sinkku ja aikomus oli julkaista täyspitkä heti toukokuussa, kuukausi singleä myöhemmin. Viime hetkellä ranskalainen Great Dane Records kiinnostui levystä ja tarjosi julkaisusopimusta lokakuulle, joka sittemmin venyi nykyiseen julkaisupäivämäärään, eli marraskuun 13. päivään. Päätettiin sitten nauhoittaa kesällä levyltä pois jätetty biisi ”Kuura” loppuun, ja julkaista se ennen levyä. Itse levyltä oltiin jo julkaistu useampi kappale jonkinlaisessa versiossa, niin tuntui turhalta julkaista niin iso osa ennen itse albumia. Kappale leikattiin levyltä sen mittavan keston (yli 10min) vuoksi ja koska se erosi muista kappaleista huomattavasti.

Biisien teossa kaikki lähtee melodiasta tai riffeistä. Pääsääntöisinä säveltäjinä toimivat Miika ja Lauri, jotka kasaavat biisin ensimmäiset versiot. Iisakille jää yleensä pääasiallinen sanoitusvastuu. Tämän jälkeen biisin rakenne alkaa muotoutua, kun sitä aletaan harjoitella koko yhtyeen voimin. Biisien teema ja sanoitusten maailma liittyy yleensä suomalaisiin rikoksiin, myytteihin ja historiaan. Useimmiten tarinankerronnassa otetaan omia vapauksia, että kaikkea ei kerrota todenmukaisesti, mutta kuulijan on hyvä muistaa että lähes jokaisen kappaleen sairaalla tarinalla on oikean elämän vastineensa, useimmissa kyseessä on jopa kotimainen tapaus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Kuva: Leevi Mäki

”Me tullaan semmosesta pikkukylästä jossa ei hevibändejä ole näkynyt 2000-luvun alun jälkeen ja kaikilla meillä on varmaan semmoinen pohjalainen kotiseutuylpeys.”

Lauri – eniten soittotyyliini ovat vaikuttaneet Diablon ja Kiuas -yhtyeen rumpalit. Itse soittamisessa eniten motivoi ja inspiroi haave siitä, että pääsisi vähän isommille lavoille soittamaan.

Miika – Kaikki alkoi Judas Priestistä, aloitin soittamaan bassoa ala-asteella ja kitaraopettaja näytti oikeastaan ensimmäisenä inspiraation lähteenä toimineet bändit, kuten Judas Priest, Maiden ja Metallica. Aloin itse kuuntelemaan raskaampaa, ensin Children of Bodomia ja siitä aina vain raskaampaan suuntaan kunnon death metallia päin. Nykyään musiikkimaku tanssii black- ja death metallin välillä.

Kuva: Leevi Mäki

Advent of Fire on suomenkielistä melodista death metallia, perinteisen death metallin sanoituksilla ja teemoilla. Vähän inspiraatiota ollaan revitty myös black ja thrash metallista. Pyritään rikkomaan melodödiksen genrerajaa tekemällä musiikkia täysin suomeksi ja koska ollaan otettu myös muista genreistä niin paljon inspiraatiota, semmoinen yksittäinen lokerointi on muodostunut hankalaksi; joten ollaan brändätty oma musiikki vaan Botnia Death Metalliksi kotiseudun mukaan. Me tullaan semmoisesta pikkukylästä jossa ei hevibändejä ole näkynyt 2000-luvun alun jälkeen ja kaikilla meillä on varmaan semmoinen pohjalainen kotiseutuylpeys. Mitä meistä olisi hyvä tietää? En tiedä, vaikea kysymys. Toivottavasti meidän roisi musiikki nappaa.
Tavoitteena meillä on rehellisesti vetää vitusti keikkoja, olla aktiivinen keikkarintamalla ja harrastaa vakavasti. Ei tässä elämään ruveta mutta pidetään hauskaa ja tehdään tosissaan. Viime aikoina korona on syönyt kaikki keikkamahdollisuudet, mutta toivon mukaan debyytin myötä saadaan vallattua uusia alueita. Keikka Nummirockissa taitaa meillä kaikilla olla tavoitteena tavalla tai toisella, koska enemmistölle on jo muodostunut perinne juhannuksen viettämisestä siellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Meidän mielestä paras keikka mitä ollaan tehty, oli ehdottomasti Bar15 (warttibaarissa) 2021 lokakuussa 29. päivä heitetty kolmas kunnon keikka. Tunnin setti ja yleisöä oli kiitettävästi, ansaittiin jallupaukut ja saatiin uusia kuuntelijoita, joka on aina voitto! Huonoin keikka oli varmaan Rytmikorjaamolla Club Melussa, kun rumpali joutui kasaamaan yksin koko setin 10 minuutissa. Muut katsottiin vierestä kunnon ystävien tavoin. Tuli perseen alla on aina häijyksi.

Advent Of Fire

Iisakki Anttila – Laulu
Miika Rajala – Kitara/Taustalaulu
Lauri Rätti – Rummut
Tuomo Tuppi – Kitara
Juho Tarkkanen – Basso

Great Dane Records

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Facebook

Bandcamp
Distrokid
Instagram



Luetuimmat

Uusimmat