Kaaoszinen Isänmaan Toivot – Connected

Kirjoittanut J.Anttolainen - 10.9.2021
”Helsinki pitää kunnallispolitiikkaansa täysin normaalina: Muutama tyyppi istuu lähinnä nukkumassa lähes tyhjässä salissa, jonka jäsenet on valittu neljän vuoden välein.” -Hikipedia

Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on metallibändejä väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan pitää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä ja aivan helvetin paljon pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. Nightwish, HIM, Children of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

Connected

Kyllä, näet oikein. Näyttöpäätteesi kelmeän kirkkaassa valossa pikselit piirtävät sanoja ja muodostavat lauseita joiden sisältämä informaatio välittyy aivoihisi uuden Isänmaan Toivot -artikkelin muodossa. Kyllä, edellisestä artikkelista on jo aikaa ja kenties jo ajattelit että tässäkö tämä oli, eikö Suomesta enää tule uusia kirjoittamisen arvoisia artisteja ja tuoreet metallimusiikin tuulet jäävät kokonaan puhaltamaan muille rannoille ja kallioille. Ei sentään. Kotimaan korpimaiseman ja urbaanin sykähtelyn syleilyssä kasvaa näet edelleen uusia bändejä, uusia tyylisuuntia ja uusi metallimusiikin sukupolvi joka teroitetut keihäät tanassa käy taistoon valtavirran monotonistista yhden tempun ideaa vastaan.

Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen mikäli sillä haluaa päästä paikasta toiseen, mutta laakerit on hyvä rasvata aina muutaman vuoden välein. Uutta rasvaa laakeripesään tarjoaa tämän lukemasi pyöränhuolto-oppaan ensimmäinen sivu, lyhyehkö johdanto, joka avartaa näkemystäsi siitä kuinka asioita tehdään, jotta pidetään pyörät pyörimässä ja jotta matkasi jatkuisi vaivattomasti kohti uusia seikkailuja. Kenties saatat löytää itsellesi mieluisan matkakumppanin tämän matkan aikana, jonka jälleen aloitamme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tässä tapauksessa on matkakumppaniksesi valikoitunut Helsinkiläinen death/thrash -bändi Connected joka tarjoaa lupauksen siitä, että nuorison keskuudessa jatkossakin kitarat kiertävät ja tukka heiluu, kun uusi metallin sukupolvi nostaa nyrkkinsä ilmaan ja vaatii paikkaansa keikkalavoilla. Muissa olosuhteissa ei soittoniekkojen vuosirenkaiden määrällä ole sinänsä merkitystä, mutta tässä tapauksessa tulee tehdä poikkeus sääntöön, sillä bändin keski-ikä on kuudentoista (16) vuoden kieppeillä, ja näiden veijareiden debyyttilevy on itseasiassa hyvin pitkälti syy myös Kaaoszinen Isänmaan Toivot -sarjan paluuseen.

Laita allaoleva soittolista käyntiin ja uhraa muutama hetki kiireisestä aikataulustasi lukien Connectedin esittely, saattaa olla että pidät siitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Connected on perustettu vuonna 2019 rumpali Felix Pennasen ja basisti Aatos Palmun toimesta. Bändin lopullinen bändikokoonpano kasaantui kesällä 2020, kun laulaja-kitaristi Eetu Hyvönen sekä kitaristi Justus Sahlman liittyivät bändiin. Bändin ensimmäinen julkaisu, 5 biisiä sisältänyt ”Dimensions” -demo ilmestyi jo saman vuoden joulukuussa ja sitä seurasi pian 2021 puolella julkaistu 8 kappaletta sisältänyt debyyttilevy ”The Degeneration”. Demo, kuten demot yleensä ovat, oli bändin mukaan enemmän oman tyylin etsintää eikä juurikaan vielä kuvastanut bändin soundia, mutta auttoi sen muovaamisessa. Molemmat julkaisut olivat täysin omakustanteita ja rumpali Felixin tuottamia. Biisiaihiot ovat suurimmaksi osaksi laulaja/kitaristi Eetun käsialaa muiden täydentäessä ideoita omailla riffeillään. Jokainen biisi on osiensa summa ja Connectedin mukaan biisit kasataankin porukalla. Suurimmat vaikutteet musiikkiin tulevat vanhan liiton death ja thrash -bändeiltä,  kuten Exodus, Children of Bodom, Death, Kreator ja Hypocrisy.

Kitarapuolella Eetua ja Justusta eniten inspiroivat Roope Latvala, Overkillin Bobby Gustafson, Testamentin Alex Skolnick ja Machine Headin Phil Demmel. Aatoksen bassotteluun vaikuttavat eniten Jason Newsted, Rex Brown, Steve DiGiorgio sekä Cannibal Corpsen Alex Webster. Felixin suurimmat vaikutteet rumpalina ovat Joey Jordison, Deathissa vaikuttanut Sean Reinert, Dave Lombardo sekä Igor Cavalera.

– Itse kuvailisimme musiikkiamme vanhan thrashin ja dödiksen fuusioksi, johon tuomme omia melodisempia elementtejä. Yritämme välttää kliseisiä ja geneerisiä biisejä, jotta kuuntelijalla pysyisi kiinnostus emmekä hukkuisi vain massan mukana. Odotamme innokkaasti keikkalavoille pääsemistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

-Parasta musiikin tekemisessä on se, kun saadaan biisit jonkun pääkopasta treenikselle ja livekuntoon. Musiikin tekeminen ja soittaminen on kaikkien jäsenten intohimo, eikä meitä oikeastaan muu edes kiinnosta. Koko bändin yhteinen unelma on tehdä musiikkia ammatikseen ja luoda ura sen parissa. Tämän hetken tavoitteena on päästä keikkailemaan aktiivisesti, sillä koronan takia ei olla keikkalavoille päästy. Toisaalta ollaan käytetty tämä aika hyödyksemme ja tehty biisejä.

Connected
Felix Pennanen – Rummut
Eetu Hyvönen – Kitara, laulu
Aatos Palmu – Basso
Justus Sahlman – Kitara

Connected Instagram

Connected YouTube

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy