Maniac Abductor

Kaaoszinen Isänmaan toivot – Maniac Abductor

Kirjoittanut J.Anttolainen - 7.11.2021
Sijainti: 62°36′00″N, 029°45′50″E Kuntanumero: 167

Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on metallibändejä väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan pitää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä ja aivan helvetin paljon pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. Nightwish, HIM, Children of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

Maniac Abductor

Kuva: Säynevirta Photography

Kaaoszinen Isänmaan Toivot matkustaa tässä episodissa eräästä tunnetusta laulusta tuttuun Pohjois-Karjalaan vaihtaakseen nappiverkkarit tiukkoihin farkkuihin ja kauluspaidat rässiliiveihin tutustuessamme Joensuun paikalliseen rässiporukkaan, Maniac Abductoriin. Etäisesti laulun sanoja mukaillen tämän bändin syntyyn vaikutti keskiolut, auringonnousu ja yksi kohtalokas vaatekappale. Maniac Abductorin sanoin: 100 % thrash metal, no bullshit!

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

”Kaikki alkoi kun rumpalimme Jesse Räsänen, kitaristimme Jesse Elo ja ex-kitaristimme Lauri Jaatinen tapasivat toisensa Joensuun paikallisessa baarissa Feverissä syksyllä 2013. Räsänen ja Jaatinen olivat soitelleet kimpassa jo entuudestaan covereita thrash metallin klassikoista. Kaksikko huomasi viereisessä loosissa istuvan Stone -lippispäisen kaverin, ja Räsänen huusi tälle ”Get stoned stay stoned” sloganin. Juttu lähti luistamaan kolmikolla heti. Illan aikana käytiin läpi kaikki soittohistoriasta esikuviin asti, ja seuraavana päivänä pidettiinkin joensimmäiset treenit. Sittemmin kyseinen Stonen lätsä on tullut koiran syömäksi, joka syö miestä edelleen. Ilman kyseistä muistoesinettä Maniac Abductorin tarina olisi mahdollisesti hyvinkin erilainen.

Ensimmäisen vakiintunut kokoonpano oli rumpali Jesse Räsänen, kitaristit Jesse Elo & Lauri Jaatinen, basisti Janne Parviainen ja laulaja Niklas Pappinen. Kyseinen kokoonpano vaikutti 5-vuoden ajan, joka poiki ”Thrash Assault” EP:n, singlet ”Fight or Die” & ”Fooled Again sekä debyyttialbumin ”Casualties of Causality”.Jaatinen ja Parviainen päättivät keskittyä debyyttialbumin jälkeen bändielämän ulkopuolisiin asioihin. Päätöksestä ei seurannut draamaa, ja ex-jäsenet ovat bändin ystäviä edelleen. Ensimmäinen yhteyttä ottanut uusi jäsen oli nykyinen toinen kitaristimme Saku Tauru. Parviaisen lähdön jälkeen tehtiin muutama keikka, jonka jälkeen seurasi nykyisen basistimme Roni Kostamon yhteydenotto, joka johti Kostamon liittymiseen. Nykyisen kokoonpanon kemiat kolahtivat täysin, ja se johti taas siihen että tällä hetkellä toinen kokopitkä albumi on viimeistelyn alla.

Kuva: Säynevirta Photography

”Olemme pohjimmiltamme faneja, jotka tekevät musiikkia toisille faneille.”

Bändin ensimmäisen vakiintuneen kokoonpanon treenattua tarpeeksi, alkoi myös syntyä ensimmäiset omat biisit. 2015 bändi päästiin mukaan Joensuu Rock Academyyn, jonka kautta saimme arvokasta oppia musiikkialasta ja keikkatuotannosta. Akatemiaopintojen aikana syntyi single/musiikkivideo ”Fight or Die”, ja Rock Academyn valmennuksen jälkeen alettiin säveltää materiaalia ensimmäiselle kokopitkälle albumille, ahkeran kiertämisen lomassa. Materiaalin oltua kasassa meidän ensimmäinen albumi ”Casualties of Causality” äänitettiin Varkaudessa paikallisen ystäväbändimme Unhopedin tiloissa. Inverse Records julkaisi debyyttialbumin keväällä 2019, ja levyn singlenä toimi aloitusraita ”Fooled Again”. Debyytin julkaisun jälkeen tapahtui edellä mainitut miehistönvaihdokset ja uusi kokoonpano alkoi säveltämään tulevan kakkosalbumin materiaalia. Meidän tuleva, toinen albumi äänitettiin Tampereella Waiting Room Recordings –studiolla kesällä 2021 ja levyn ensimmäinen single ”Justice Denied” julkaistiin kesällä, vähän niinkuin ennakkovaroituksena tulevasta.

Kun me tehdään biisejä, ne alkavat syntyä hyvin pitkälti yhteistyössä koko bändin kesken treeniksellä tai studiolla. Soittajat ovat yleensä tehneet biiseille pohjat kotonaan, joita aletaan bändinä työstämään yhdessä levytys- ja livekuntoon. Sanoitukset alkavat syntyä biisien saadessa lopullisen muotonsa. Kappaleet kertovat paljon ajankohtaisista asioista, kuten esimerkkinä ”Justice Denied” joka kertoo Myanmarissa meneillään olevasta kansanmurhasta. Populäärikulttuuri on myös toiminut inspiraationa lyriikoille, kuten American Sniper -elokuvasta alkusysäyksen saanut ”Fight or Die”. Kappaleiden joukossa on myöskin mm. thrash metal keikalla sekoilusta kertova anthem biisi ”Thrash Assault”. Etsimme myös jonkin verran ideoita historiasta, ja tulevalla levyllä käsittelemme myös esimerkiksi oikeudenmukaisuutta ja ilmastonmuutosta. Yhteiskunta ja sen lieveilmiöt ovat oiva inspiraation lähde sanoituksille.

Kuva: Petri Sara

Bändin vaikutteet ulottuvat pitkälle vuosikymmenien päähän, ja me kuunnellaan paljon musiikkia myös thrash metallin ulkopuolelta joka taas on auttanut muovaamaan tulevaa musiikkiamme paremmin massasta erottuvaksi. Inspiroimme myös toiminnassamme toisiamme eli kun yksi jäsen saa inspiraation mihin tahansa liittyen, niin se vaikuttaa koko muuhunkin bändiin .Osa jäsenistä on saanut ensikosketuksen metalliin ja musiikkiin ylipäätään vanhempien vinyylihyllyiltä, osa modernimmalla keinolla kuten MP3-soittimen kautta. Omassa musiikissamme haluamme yhdistellä paljon eri musiikillisia tekijöitä; etenkin vanhaa-ja uutta koulukuntaa. Ollaan haluttu sekoittaa esimerkiksi Slayerin aggressiivisuus Testamentin melodisuuteen ja Suicidal Tendenciesin asenteen. Yhdistellään myös paljon eri elementtejä death metallin ja rock ’n rollin maailmasta.

Olemme pohjimmiltamme faneja, jotka tekevät musiikkia toisille faneille. Kun keikkalavalta huomaa herättäneensä ihmisissä voimakkaita tunteita, tietää tehneensä jotain oikein. Tämä on meille elintärkeä taiteen muoto johon me voidaan purkaa tunteitamme. Kun saa valmiin oman biisin tai julkaisunsa ensi kertaa valmiina käteen, se tunne on jopa euforinen.

Kuva: Sami Hinkkanen Photography

”Bändimme ja musiikkimme ei teeskentele, vaan on täysin sitä mitä lupaa. 100 % thrash metal, no bullshit!”

Meidän tavoitteena on saada jalansijaa Suomen metalliskenessä ja olla suomen seuraava vakavasti otettava thrash metal-nimi maailmalla. Kehitämme musiikkiamme julkaisu julkaisulta korkeammalle tasolle, josta tuleva kakkosalbumimme on elävä todiste. Me myös suunnitellaan paljon keikkoja koska livekunnon ylläpitäminen musiikissamme on elinehto – ei kukaan halua nähdä tylsää thrash metal -keikkaa. Kliseisesti sanottuna olemme täällä jäädäksemme. Tavoitteena on että kun kuulet nimen Maniac Abductor, tiedät että kyseessä on kaikkensa itsestään antava yhtye joka ei teeskentele, vaan on täysin sitä mitä lupaa. Tulemalla keikoillemme saa kokea periksiantamattoman thrash metal show’n jollainen on Suomessa harvinaisuus. Laittakaa pian valmistuva kakkosalbumimme korvan taakse – se tulee iskemään ja lujaa!

Keikkailusta puheenollen, parhaimpia keikkamuistojamme on ehdottomasti toinen euroopan kiertueemme Evil Invaders -yhtyeen lämppärinä. Etenkin Valko-Venäjällä järjestetty keikka Minskissä oli jotain unohtumatonta. Kyseisen clubin kapasiteetti paukkui yli heittämällä, mutta meininki oli sitä parempi. Se oli kuin aikamatka suoraan 80-luvulle. Samana iltana kuitenkin tapahtui myös onnettomuus jossa rumpalin jalka murtui. Seuraavien kolmen keikan soittaminen vielä onnistui, mutta jouduimme turvautumaan lopulta tuuraajaan, josta päästään seuraavaan… Huonointa keikkamuistoa on hankala suorilta yksilöidä,mutta saman kiertueen ensimmäiset keikat tuuraaja rumpalin kanssa sisältivät oman jännityksensä. Onneksi kuitenkin saatiin ”jopa” kolme tuntia treeniaikaa, ja pystyimme vetämään kiertueen loppuun vajaalla settilistalla. Setit kuitenkin paranivat keikka keikalta, ja suoriuduttiin kuitenkin tuuraajan kanssa kunnialla kiertueen loppuun.

Seuraava julkistettu keikka on Riihimäen vanhalla linja-autoasemalla 20.11.2021 järjestettävä FHMF Club, jossa esiintyy myös Evil Drive. Ainutkertainen tilaisuus todistaa meidät livenä ennen toisen levyn keikkoja! Keikalla voi olla myös luvassa maistiaisia uudelta albumilta joten tulkaapa sankoin joukoin paikalle!”

Maniac Abductor
Niklas Pappinen – laulu
Jesse Elo – kitara
Saku Tauru – kitara
Roni Kostamo – basso
Jesse Räsänen – rummut

Julkaisut
”Thrash Assault” (EP, omakustanne, 2015)
”Fight or Die” (single/musiikkivideo, omakustanne, 2017)
”Fooled Again” (single/musiikkivideo, Inverse Records, 2019)
”Casualties of Causality” (LP, Inverse Records, 2019)
”Justice Denied” (single, 2021)
Haastatteluhetkellä julkistamaton toinen albumi (2022)

Facebook: https://www.facebook.com/ManiacAbductor
Instagram: https://www.instagram.com/maniacabductor/?hl=fi
Bandcamp: https://maniacabductorofficial.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4RSZ7rqMUDcbL2uaHGwyAR
Contact: maniac_abductor@hotmail.com

Luetuimmat

Uusimmat