Käärijä pääsi odotetusti Euroviisujen finaaliin

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.5.2023

Liverpoolin Eurovision Song Contest 2023 -kilpailun ensimmäinen semifinaali järjestettiin eilen ja Suomen edustaja Käärijä lunasti ennakko-odotukset ja vie seuraavaksi Delivery from Finland -show’nsa maailman suurimman musiikkikilpailun finaaliin tulevana lauantaina.   

Tiistain semifinaalissa kisasi 15 kilpailijamaata, joista jatkoon pääsi 10. Toinen semifinaali käydään torstaina 11.5., jonka jälkeen lauantain finaalin 26 kisamaata ovat selvillä. Katso kaikki jatkoon päässeet maat täältä

Käärijä lähtee finaaliin voitontahtoisena ja rauhallisin mielin.  

Vaikka odotukset olivat ennakkoon korkealla, on nyt kuitenkin helpottunut olo. Nyt suuntaan katseen saman tien finaaliin ja suureen H-hetkeen”, Käärijä kommentoi. “Peli ei todellakaan ole ohi vielä, eikä vielä sovi juhlia. Nyt vaan sykkeet alas, myös siellä kotisohvilla. Vedetään bolerot niskaan ja nähdään finaalissa!

Katso Käärijän semifinaaliesitys täältä.

Lauantaina euroviisufinaali Ylen kanavilla

Toinen semifinaali torstaina 11.5. sekä finaali lauantaina 13.5. lähetetään suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Yle Radio Suomessa ja Yle X3M:llä. Lisäksi YleX:llä kuullaan oma lähetys finaalista. 

Ohjelmien suomenkielisenä kommentaattorina toimii Mikko Silvennoinen ja ruotsinkielisestä osuudesta vastaavat Johan Lindroos ja Eva Frantz. Kaikki ohjelmat selostetaan myös kahdella saamen kielellä, joista vastaavat Heli Huovinen (inarinsaame) ja Aslak Paltto (pohjoissaame).  

Euroviisufinaali selostetaan lisäksi myös venäjäksi (Levan Tvaltvadze) sekä ukrainaksi, jonka selostuksen hoitaa UMK:n tavoin Galyna Sergeyeva. YleX:n finaalilähetyksen selostaa Sini Laitinen eli Papananaama.

Lähetysajat ja selostukset: 

Finalistien esiintymisjärjestys julkistetaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Semifinaalien pistetaulukko paljastetaan vasta finaalin jälkeen osoitteessa eurovision.tv.

Luetuimmat

Uusimmat