Kaarle Viikate ja Jukka Takalo yhteiskiertueelle Hanki-iltamien merkeissä: luvassa modernia iltamaperinnettä ja uutta Viikate-materiaalia

Kirjoittanut Taru Raittila - 22.1.2020

Kaarle Viikate ja Jukka Takalo kiertävät alkuvuodesta Suomea yhteiskiertueella jo neljättä kertaa Hanki-iltamiksi ristityn kiertueen merkeissä. Luvassa on vuorovedoin esitettyjä lauluja ja tarinoita, jotka jättävät lämpimän tunteen sekä tuntuvat onteloissa. Kaarle Viikate lupailee kuultavaksi omien toivebiisiensä lisäksi myös uutta Viikate-materiaalia:

”Tyylitajun ytimessähän tässä ollaan tuon kiertueen nimen tiimoilta tämän puuttuvan talven almanakassa. Mutta sisältö on sitä ihtiään, knihtiään, kihtiään. Illan proseduurina toimiva vuorovedoin toimiva laulu ja soitto on mahdollistanut sen, että olen itse pystynyt asettumaan fanin rooliin joka toinen kappale ja kuuntelemaan Jukan suvereenia tuuppaamista. Omasta puolesta voin sanoa, että nyt avautuu täydellinen horisontti testata tulevan Viikate-levyn kappaleita munasillaan. Siis laulut ja niiden rakenteet ovat riisuttuja, ei artisti. Muut setin rallit ovat edelleen omia toivebiisejä.”

Jukka Takalo kommentoi tulevaa kiertuetta seuraavasti:

”Tällä kertaa viedään Iltamaperinne 20-luvulle eli kyseessä on modernia iltamaperinnettä! Yritämme yllättää sekä itsemme että toisemme. Hanki-iltamat on musiikillista ja verbaalista vuoropuhelua, iloittelua ja toistemme haastamista. Ei muuta kuin kitarat ahkioon ja menoksi!”

Kiertueen aikataulu:
27.2. Graceville, Iisalmi
28.2. Tuba, Oulu
29.2. Tuba, Iso-Syöte
3.3. Calletalo, Pyhätunturi
4.3. Kino Yläri, Kittilä
5.3. Selvä pyy, Äkäslompolo
6.3. Paha kurki, Rovaniemi
7.3. Rockbar 82, Kemi
25.3. Eckerö Line, Helsinki
26.3. On the Rocks, Helsinki
27.3. Olkkari, Kokemäki
28.3. Hemingway’s, Jyväskylä

Luetuimmat

Uusimmat