Kahdeksan minuuttia täyttä paahtoa – Rain of Salvationin uusi EP kuuntelussa

 

Yhdysvalloista nousevan, metallista hardcorea soittavan Rain of Salvationin uusi debyytti on nyt kuunneltavissaStraight edgen nimeen vannova yhtye saa vahvoja vaikutteita heitä ympäröivistä yhtyeistä, kuten Vein ja Sanction. “A War Outside and Within” -nimeä kantava EP pitää sisällään viisi biisiä, ja levyllä kuullaan myös Year of the Knifen vokalisti Tyler Mullenia 

Vaikka levy on todella lyhyt, antaa se todella hyvää esimakua siitä, mitä on tulossa. Ensikuulema on rajua, ja livenä on varmasti vähintään yhtä kova meno. Rain of Salvation”, yhtyeen nimikkobiisi, on sijoitettu ensimmäiseksi raidaksi. Kyseessä on instrumentaalinen intro, jonka jälkeen varsinainen tykitys vasta alkaa. Kantaaottavat lyriikat osuvat paikalleen ja reilun minuutin pituiset biisit vilisevät ohi. Riffityöskentely on hyvää ja mieleen tuleekin vahvasti Earth Crisisin ja Veinin mashup 90-luvun streittiharkkoa uudemman sukupolven räyhäykseen yhdistellen.

Tyler Mullenin vokaalisuoritus kuullaan viimeisessä “Call to Arms -nimisessä biisissä. Tylerin laulut tuovat suuresti lisähuomiota tälle tulokasbändille, vaikka jenkkien hupparihardcore-piireissä varmasti on helpompi nousta kun esimerkiksi täällä Suomessa, jossa ei sceneä ole juuri lainkaan.  

Tähän todellakin kannattaa tutustua, eikä lätyn kuuntelukaan kertaalleen vie juuri aikaa. Jää nähtäväksi, mitä tästä vielä kehittyy, sillä motivaatiota varmasti löytyy.  

Rumpali Sal Argento kertoo levyn synnystä seuraavasti: 

“A War Outside and Within is five tracks that were birthed during a really bad time in my life this past year. I couldn’t deal with feeling the pressure that was dragging me down, so I turned to the only two constants in my life: music and straight edge. I spent countless hours shacked up with TJ Rotolico [guitarist] in my bedroom going back and forth trying to throw ideas against the wall, and these five songs are the ones that stuck. This band is my release and, now that it has come to fruition, I couldn’t be more excited to share these tracks and get behind the kit again.” 

 

8/10

 

Kappalelista: 

  1. Rain of Salvation 
  2. First Stone 
  3. Turn Traitor 
  4. The Process of You 
  5. Call to Arms (featuring Tyler from Year of the Knife) 

Kommentoi julkaisua