Kahteen leiriin jakautuneen Batushkan oikeudenkäynti jatkuu: Bartłomiej Krysiuk saa jatkaa bändin nimen ja median käyttöoikeutta

Kahteen leiriin jakautunut puolalainen black metal -yhtye Batushka on puolen vuoden ajan käynyt taistelua yhtyeen nimen sekä sosiaalisten median kanavien käyttöoikeuksista.

Tammikuussa Batushkan laulaja Bartłomiej “Bart” Krysiuk ilmoitti, että kitaristi Krzysztof “Derph” Drabikowski on erotettu bändin riveistä. Sen sijaan Drabikowski ilmoitti Kryiukin kaapanneen vallan häneltä.

Huhtikuussa puolalainen tuomioistuin asetti yhtyeen nimen jäähylle ja Krysiuk joutui lopettamaan nimen käytön oikeudenkäynnin ja asian käsittelyn ajaksi. Nyt, molempien osapuolten näkökulmat kuulleena, tuore päätös kallistui Krysiukin puolellr ja salli hänelle bändin oikeuden toistaiseksi. Oikeudenkäynti jatkuu edelleen, mutta Krysiuk saa jatkaa Batushka-nimen käyttöä koko käsittelyn ajan ja siten julkaista levyn sekä esiintyä Batushkana.

Batushka on tehnyt levytyssopimuksen Metal Blade Recordsin kanssa ja julkaisee 12. heinäkuuta ”Hospodi”-albumin. Drabikowski on julkaisemassa myös uuden julkaisun nimeltä ”Панихида”.

Yhtyeen tiedote asiasta on nähtävillä alla:

Kommentoi julkaisua