Obituary @ Jäähalli, Helsinki 8.12.2018

Kaikkia ei Metallican ”…And Justice For All” -albumin tuotanto haittaa: Obituary-rumpali kertoo pitävänsä sitä ”mahtavana”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 24.1.2023

Metallisuuruus Metallican vuoden 1988 albumi ”…And Justice For All” on vuosien aikana kerännyt paljon kritiikkiä miksauksensa puolesta. Erityisesti lähes olemattomiin miksatut bassoraidat ovat surettaneet ihmisiä.

Death metal -yhtye Obituaryn rumpali Donald Tardy ei kuitenkaan kuulu kritisoijien joukkoon. Tardy kertoo tuoreessa Speak N’ Destroyn haastattelussa näkemyksistään:

”Kun keskustelen ystävieni kanssa… Olemme kaikki samaa mieltä siitä, että biisit ovat mahtavia; sitä ei voi kieltää. Minä pidän rumpujen tuotannosta, ja jotkut ystäväni vihaavat sitä. Ja siinä on jotain outoa; se saa sinut tuntemaan, että olet juuri tullut uima-altaasta ja korvasi ovat vähän lukossa. Ja ymmärrän sen. Mutta ehkä siksi, että rakastin levyä, ehkä siksi, että rakastin sen rummutusta, ja ehkä siksi, että se sopi kitaroiden tuotantoon ja muuhun, se oli minusta vain mahtava. Minulla ei ollut mitään ongelmaa sen kanssa”, Tardy kertoo ja jatkaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”En ole sellainen kaveri, joka riitelee ystäviensä kanssa illasta toiseen tuotannosta. Luota minuun – olen kuullut arvostelut meidän tuotannoistamme vuosien varrella. Voit olla eri mieltä tai samaa mieltä. Mutta minä pidin siitä. Ja on hassua, että joidenkin mielestä tuotanto oli huono. Se oli erilainen, mutta siinä ei ole mitään varsinaisesti huonoa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat