Kaikkien aikojen punk-ilta: Legendat Discharge ja Cockney Rejects yhteiskeikalle Nosturiin!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.12.2018

Nosturissa vietetään historiallista iltaa lauantaina 6. huhtikuuta, kun lavan jakaa kaksi Englannin legendaarisimpiin kuuluvaa punk-ryhmittymää.

Hurjassa livekunnossa olevat Discharge ja Cockney Rejects ovat saattaneet ikääntyä kymmeniä vuosia jatkuneen uransa aikana, mutta samalla kumpikin yhtye on onnistunut musiikillaan muuttamaan musiikkimaailmaa: Dischargen musiikki on vaikuttanut suuresti grindcore- ja death metal -tyylilajien syntyyn, ja brittibändiä pidetään yleisesti yhtenä myös ensimmäisistä hardcore punk -yhtyeistä. Cockney Rejectsin tunnetuimmat singlet ”Oi! Oi! Oi!” ja ”The Greatest Cockney Rip-Off” ovat taas inspiroineet myös punkin seuraavan sukupolven bändejä – muun muassa Rancid ja Dropkick Murphys ovat nimenneet Cockney Rejectsin yhdeksi esikuvakseen.

Viime vuonna alan ykköstapahtuman, Blackpoolin Rebellionin Festivalin, pääesiintyjänäkin nähty Cockney Rejects viettää ensi vuonna 40-vuotisjuhliaan, ja Discharge puolestaan on rymynnyt pitkin klubeja ja festivaaleja jo 42 vuoden ajan. Yhteinen ilta Nosturissa yhtä lailla 20 vuoden aikana legendaariseksi muotoutuneen livemestan viimeisen toimintavuoden kunniaksi onkin todellinen tapaus.

Cockney Rejects kiertää ennen saapumistaan Suomeen muun muassa Australiassa, ja Discharge puolestaan ottaa vauhtia Nosturin keikkaan omalta Brittikiertueeltaan, Espanjasta ja Portugalista.

Tunnelmaan pääsee katomalla Dischargen viimeisimmältä ”End Of Days” -albumilta löytyvän ”The Broken Law” -videon ja Cockney Rejectsin ”Oi! Oi! Oi!”-pläjäyksen tästä:

Join the Rejects and Discharge – You won’t have a better night out all year!

Liput tapahtumaan ovat tulleet tänään myyntiin Ticketmasterissa.

www.cockneyrejects.com
thenightmarecontinues.yolasite.com

Luetuimmat

Uusimmat