Kaiserin debyyttialbumi on maailmanluokan stoneria

Helsinkiläinen oli bändinä entuudestaan jossain määrin tuttu ja debyyttilevy ”1st Soundin” sinkkujulkaisu ”We Bleed For Thisin” video tuli pari kertaa katsastettua jo ennen kuin sain koko Hiili Hiilesmaan kanssa työstetyn lätyn kuultavakseni. Odotukset olivat korkealla ja niihin myös vastattiin. Saksalaisen Kozmik Artifactzin sublabel Oak Island Recordsin  julkaisema ”1st Sound” on nimittäin persoonallisella otteella vedettyä kansainvälisen tason stoner rockia.

Levyn avaavan ”High Octane Supersoulin” murskariffi on kuin Hauen Matin unisesta kynästä, mutta homma kuitenkin kevenee ja levyn yleismeininki on valtaosin jossain Truckfightersin tai astetta garagemaisemman Fu Manchun välillä, unohtamatta myöskään Kyussia. Tämä levy kun voisi olla samalta aikakaudelta ”Welcome to Sky Valleyn” kanssa. Laulaja-kitaristi Otu jopa kuulostaa hieman räyhäkkäämmältä John Garcialta. Hyvin sovitettu, itsevarma ja rosoinen laulu onkin yksi iso tekijä, miksi bändi onnistuu kuulostamaan itseltään tässä kopiobändien luvatussa genressä.

Vaan eipä sovi unohtaa soittopuoltakaan.  Orangen putkia kiduttavalle kitaralle komeasti groovaavan pohjan luo Pexin ja Riqun muodostama rytmiduo, ja siellä täällä on eri instrumenteilla pieniä soitollisia jippoja, jotka ilman kikkailun makua rikkovat tuttua kaavaa juuri sopivasti.

Joitain yksittäisiä nostoja voisivat olla esimerkiksi ”We Bleed For Thisin” kertosäkeen toolmainen rytmitys, ”Ourobouroksen” mahtava soolo, ”Earthquaken” alku, joka amis-Corolla subbareilla luukutettuna varmaan aiheuttaisikin sellaisen, ”King of Horizonin” galaktinen väliosa sekä nimensä mittainen ”Galactic Crusade” fiilistelyineen ja virneen suupieleen nostavine rumpunakuttelukilkatteluineen.

Kaiken kaikkiaan Kaiserin ”1st Sound” on tyylipuhdasta, fuzzpitoista turboahdettua stoner rockia, jossa ei keksitä varsinaisesti mitään uutta, mutta tutun ja turvallisen reseptin sekaan on onnistuttu ripottelemaan sellaista aromivahvennetta, että keitos maistuu nimenomaan Kaiserilta. Taitoa ja potentiaalia on vaikka mihin ja ihan vain siksi arvosanaan pitää jättää vielä kasvunvaraa.

9+/10

Kappalelista:

  1. High Octane Supersoul
  2. Desert Eye
  3. We Bleed For This
  4. Voidmaster
  5. Ourobouros
  6. Intermission
  7. Earthquake
  8. Fuzz of Fury
  9. King of Horizon
  10. Galactic Crusade

https://www.facebook.com/kaiserfuzz/

Kommentoi julkaisua