Kalifornian osavaltion keikkapaikat saavat ottaa täyden yleisön kesäkuusta alkaen

oli ensimmäinen lockdownin toteuttanut osavaltio Yhdysvalloissa, ja nyt se on myös yksi ensimmäisistä osavaltioista, joka on avaamassa tapahtuma-alan kokonaisuudessaan (Texasin, Missourin, Alabaman ja Länsi-Virginian jälkeen). 15. kesäkuuta alkaen tapahtuma-alan yritykset voivat avata toimintansa uudelleen täydellä kapasiteetilla.

CNN kertoo syyn täydelliseen uudelleen avaamiseen johtuvan infektioiden määrän laskusta ja osavaltion sairaalahoitomäärien alhaisuudesta. Kaliforniassa on rokotettu tähän päivään mennessä jo yli 20 miljoonaa ihmistä, ja osavaltiolla on maan vähiten koronatartuntoja tällä hetkellä.

Valtion virkamiehet kuitenkin huomauttavat, että ”tarvittavat varotoimet” tullaan toteuttamaan, mikäli koronatartuntojen määrä nousee jossain kaupungissa liian suureksi. Maskin käyttö on kuitenkin yhä suositeltavaa tapahtumissa ollessa.

Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom kehottaa ihmisiä yhä käyttämään maskeja ja käymään rokottamassa itsensä:

”Meidän on pysyttävä valppaina ja jatkettava käytäntöjä, jotka saivat meidät tähän pisteeseen – maskien käyttö ja rokotus – mutta tunnelin päässä oleva valo ei ole koskaan ollut kirkkaampi.”

”Rajoitetun kapasiteetin” sisätilojen tapahtumat alkavat osavaltiossa 15. huhtikuuta.

Kommentoi julkaisua