Kanadalainen Fred Nylist tavoittelee maailmanennätystä 666 vokalistin kappaleella: mukana myös suomalaisia laulajia

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 29.7.2021

Kanadalainen, deathcorea soittava Fred Nylist julkaisee 31. elokuuta ”666 Nylist” -singlen, jossa nimen mukaisesti on 666 laulajaa mukana. Muusikko tavoittelee maailmanennätystä 62-minuuttisella biisillään, sillä aiemmin ei ole ilmestynyt kappaletta, jossa olisi yhtä monta vokalistia. Teoksen voi ennakkotilata tästä.

Nylist tiedottaa, että teos sopii niin deathcoren faneille kuin yleisesti metallimusiikin ystäville. Laulajina kuullaan tunnettuja sekä tuoreita lahjakkuuksia. Nylist odottaa Guinness World Recordilta arviota, jotta se saa ennätyksen kappaleesta, jossa on eniten soolovokaaleja.

Suomalaisista bändeistä death metal -yhtye Hautajaisyön ja Neurosurgeryn laulajat ovat antaneet oman äänensä biisille.

Iisalmelaisen Hautajaisyön laulaja Janne Partanen lauloi 7 sanaa 57 minuutin kohdalla. Hän kertoo:

”Näin eräässä ryhmässä hakemuksen, että Fred Nylist on tämmöistä kasaamassa. Sen piti alun perin olla 400 laulajan biisi, mutta kasvatti määrää sopivammaksi, eli 666. Kuulosti niin hauskalta idealta, että laitoin laulunäytteen, ja pääsin heti mukaan. Suhteellisen mielenkiintoinen projekti, jossa on paljon loistavia vokalisteja. Hienoa olla mukava tämmöisessä hulluttelussa.”

Pääkaupunkiseudulta ponnistavan Neurosurgeryn laulaja Turo Myllynen kertoi laulaneensa kappaleessa kaksi, pitkällä taivutuksella olevaa sanaa.

”Törmäsin Facessa alan ryhmässä ilmoituksen. Oon noita Fred Nylistin projekteja ennenkin seurannu, ja nyt vaan laitoin viestiä ’hei mäkin tuun mukaan’. Lähetin ääninäytteen, jonka jälkeen Nylist heti toivotti tervetulleeksi.”

Nylist tiedotti, että laulajia on mm. seuraavista bändeistä: AngelMaker, Vulvodynia, Distant, I Declare War, Left to Suffer, Carcosa, Monasteries, Cytotoxin, In Dying Arms sekä Babirusa.

 

Luetuimmat

Uusimmat