Kanadalainen kulttiyhtye GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR julkaisee uuden albumin huhtikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.3.2021

Kanadalainen instrumentaalinen post-rock -yhtye Godspeed You! Black Emperor julkaisee uutta musiikkia lähes neljän vuoden jälkeen. Uusi albumi ”G_d’s pee AT STATE’S END” julkaistaan 2. huhtikuuta Constellation Recordsin kautta tupla-LP:nä ja digitaalisesti. Yhteensä neljästä raidasta koostuva kokonaisuus on kestoltaan noin 50 minuuttia.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Vuonna 1994 perustettu ja poliittisesti kantaaottava yhtye on julkaissut uransa yhden EP:n ja kuusi pitkäsoittoa. Neljä ensimmäistä ”F#A#∞”, ”Slow Riot For New Zero Canada”, ”Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven” ja ”Yanqui U.X.O”. julkaistiin 1997 – 2002 välisenä aikana ennen yhtyeen hiatusta. Kymmenen vuotta myöhemmin yhtye julkaisi Polaris Music Prizella palkitun ”Allelujah! Don’t Bend! Ascend!” -albumin, ja on sittemmin julkaissut toiset kaksi täyspitkää.

Kivenkovaa kulttisuosiota nauttiva Godspeed You! Black Emperor luetaan tänä päivänä genren suosituimpiin ja vaikutusvaltaisimpiin yhtyeisiin. 25-vuotisen uransa aikana he ovat julkaisseet kaksi promokuvaa ja tehneet kourallisen haastatteluja, eikä heitä voi löytää sosiaalisesta mediasta tai oikein muualtakaan internetistä, paitsi kolmannen osapuolen kirjoituksista. Tänä päivänä lienee harvinaista löytää toista rock-yhtyettä, joka olisi onnistunut nousemaan samanlaiseen asemaan kuin Godspeed You! Black Emperor ilman nykypäivälle olennaisia ulkomusiikillisia sivutekijöitä. He antavat musiikin puhua puolestaan.

Albumilta ei julkaista sinkkuja.

Luetuimmat

Uusimmat