Kansainvälisesti menestynyt occult rock -yhtye Jess and The Ancient Ones julkaisee neljännen levynsä toukokuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.2.2021

Raskaista tarttuvista kitarariffeistä, urkuvetoisesta soundista, kävelevistä alataajuuksista ja upeista laululinjoistaan tunnettu Jess and The Ancient Ones julkaisee toukokuussa neljännen täyspitkän levynsä. Vuoden 2019 lopussa nauhoitettu ”Vertigo” on luonnollinen jatkumo yhtyeen kehityskaaressa. Alkuaikojen raskaampi ilmaisu kohtasi onnistuneesti edellisellä albumilla ”The Horse & Other Weird Tales” (Svart Records, 2017) sielukkaan 60-luvun garagerockin ja nyt on luvassa lisää.

”Vertigo” flirttailee edeltäjänsä tapaan menneiden vuosikymmenten psykedeelisissä maisemissa, mutta toisaalta yhtyeen soundista on aistittavissa toisenlaista, syvempää, jopa tuomiopäivää ennustavaa äänimaailmaa. Soinnissa on mukana myös tummia sävyjä, joista on mahdollista aistia yhtyeen mukaan jopa ”ysärimäisiä fiiliksiä”.

Jess and The Ancient Onesin kitaristi ja biisintekijä Thomas Corpse kertoo:

”Minulle uutukainen on kuin musta hevonen, edellisen levyn synkempi veli. Siltä voi jotenkin aistia pahaenteisen tunteen, joka leijuu koko albumin yllä. Ehkä se on eräänlainen nostalgian tunne, joka kumpuaa raihnan lyriikoista. Joka tapauksessa hengeltään tumma ja raskaahko albumi eli oikein sopiva näille ajoille!”

Tornado-kantinen ”Vertigo” sisältää kahdeksan kappaletta, joissa vintage-henkinen pop yhdistyy kierolla tavalla salatieteitä syleilevään paranoiaan. Levyn ensimmäinen single ”Summer Tripping Man” on raskaasti iskevä tuomiopäivän profetia puristettuna kolmeminuuttiseen garagerock-tyyliseen ilmaisuun. Biisi julkaistaan tänään Giuliano Di Girolamon animoiman videon säestämänä Svart Recordsin YouTube-kanavalla täällä:

Jess and The Ancient Onesin uusi albumi ”Vertigo” ilmestyy 21.5.2021, ja sen ennakkomyynti on alkanut Svart Recordsin verkkokaupassa täällä.

https://www.facebook.com/jessandtheancientones
https://www.instagram.com/jessandtheancientones

Luetuimmat

Uusimmat