Kansainvälistä huomiota keränneen Luna Killsin alternative rock -levy ”not to be bitter, but it helps” nyt ulkona

Kirjoittanut Niko Kuusela - 13.6.2021

Luna Kills on nimi, joka kannattaa painaa mieleen. Tällä hetkellä kolmijäsenisenä rokkaava kuopiolaisbändi on kerännyt tasaisesti mediahuomiota kotimaassa, ja nyt ulkomaillakin on herätty: suuri yhdysvaltalaismedia Loudwire nosti nimittäin juuri yhtyeen viimeisimmän singlen ”honey trap” Best of May -soittolistalleen Spotifyssa. Kappaletta edeltäneet sinkut ”bITTER sONGS COME EASY” sekä ”liar liar” ovat niin ikään valloittaneet soittolistoja ja pyörineet kotimaan radiokanavilla, ja tänään julkaistaan lopultakin toinen toistaan ovelampia rock-koukkuja sisältävä Luna Killsin kakkoslevy ”not to be bitter, but it helps”.

”Maaliskuussa 2020, kun alkuperäinen äänitysten ajankohta siirrettiin maailmatilanteen takia kesäkuulle, meihin iski tilapäinen huulluus ja heitettiin puolet levylle kaavailluista biiseistä roskikseen ja aloitettiin alusta. Itse asiassa olimme menossa äänittämään EP:tä levyn sijaan, mutta päädyttiinkin kirjoittamaan parin kuukauden aikana kokonainen levyllinen kamaa”, Luna Kills kertaa vuoden takaisia tapahtumia ja lisää: ”Koko esituotanto tehtiin laulajan pienessä kerrostaloyksiössä naapureiden iloksi luonnollisesti kajareista luukuttaen.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhdeksän pitkää päivää Electric Fox Studiolla Tuomas Kokon kanssa toivat tulosta, ja lopputuloksena on yhdeksän energistä kappaletta katkeruuden, kateuden ja vihan käsittelemisestä yksilöllisin, jokaiseen biisiin sovitetuin soundein. Vaikutteita levylle saatiin monista eri taiteiden muodoista, kuten Mick Gordonin säveltämästä Wolfenstein-pelimusiikista ja Tarantinon elokuvien soundtrack-maailmoista.

”Levyä tehdessä jokaisella soundilla oli äärimmäisen tärkeä merkitys. Kitarasoundeja mietittiin ja viilattiin hartaasti samoin kuin punnittiin, tuleeko biisiin esimerkiksi synat vai brassitorvet, jotta se lopullinen tunne saatiin jokaiseen kappaleeseen kohdalleen. Tunteen välittäminen oli jokaiselle bändissä todella merkityksellinen asia, joten sen löytämiseen käytettiin paljon aikaa.”

Tarina levyn nimenkin – ”not to be bitter, but it helps” – takana voidaan nyt paljastaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

”Levyn lyriikat kertovat kollektiivisesti katkeruuden, kateuden ja vihan käsittelemisestä sekä prosessista jota käydään läpi, kun luottamus on petetty. Onko aina pakko antaa anteeksi, onko pakko kääntää toinen poski ja mitä se aiheuttaa, jos ei vaan pysty unohtamaan? Mihinkään lopputulokseen tässä ei päästä, mutta nämä ovat varmasti kysymyksiä, joita jokaisella jossain vaiheessa on ollut mielessä. Levyn nimi tulikin juuri näistä kysymyksistä vähän vitsillä, kun aloimme rehellisesti purkamaan näitä negatiivisia tuntemuksia musiikin muotoon. Että ei sillä, että olisimme katkeria, mutta kyllähän tuo auttoi!”