Karmia – Enigma

Vuonna 2010 perustettu kuuluu outoon Visual Kei-bändien joukkoon, joita on jo muutama arvosteltu Kaaoszinessa. Nyt arvostelussa on bändin uusin tuotos ”Enigma” EP.

Japanilaisesta Visual Kei:stä vaikutteensa ammentava Karmia on monelle varmasti outo tuttavuus. Musiikillisesti metallin, rokin ja tunnelmoimisen sekasikiö onkin varsin erikoinen tuttavuus näin Suomessa. Pääosissa on rauhallinen tunnelmointi, jota sävytettään välillä suhteellisen raskaalla metallilla. Visual Kei on Japanissa varsin suosittu tyyli ja Karmia kuulostaa omaan korvaani suhteellisen paljon japanilaisilta genretovereiltaan.

EP sisältää viisi varsin rohkeasti, osittain jopa japaniksi vedettyä biisiä – nostan hattua. Kappaleet ovat muuten vedetty englanniksi ja tyylille ominaisesti ovat äärettömän taiteellisesti laulettuja. Musiikillisesti kappaleet ovat yllättävän simppeleitä rock-biisejä ja juuri tämä laulutyyli tekee bändistä erikoisen. Harmittavasti laulajan ääni ei kanna niin voimakkaasti kuin pitäisi ja tulkinta on välillä väkinäistä. Rauhallisissa biiseissä homma tuntuu toimivan. EP:n soundipuolella olisi myös parantamisen varaa, sillä soundit ovat nyt hyvin ponnettomat ja vailla voimaa. Rummut myös nakuttavat turhan muovisen kuuloisesti.

”Enigma” sisältää ihan veikeitä ideoita ja juttuja, mutta toteutus painaa biisejä alaspäin. Välillä unohtaa kuuntelevansa suomalaista bändiä ja silloin bändi on parhaimmillaan. EP:n parhaimmisto on japaniksi vedetty rauhallinen ”Sayônara” ja kivan rokkaava ”Touch”, vaikkakin sen soolo on aluksi aika oudon kuuloinen. Tulevaisuudessa, biisien soundipuoleen enemmän panostusta ja enemmän voimaa lauluun.

5/10

Kappalelista:
01. Enigma
02. Touch
03. Sayônara
04. Addiction
05. Crying

http://www.mikseri.net/artists/?id=137398

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua