Karyn Crisis’ Gospel Of The Witches – Salem’s Wounds

Kirjoittanut Juha Attola - 4.4.2015

Jos joku vielä muistaa vuosina 1993-2006 toimineen Crisis yhtyeen, muistaa hän varmasti myös tuon orkesterin vokalistin, eli Karyn Crisisin. Nyt hän palaa uuden projektinsa Karyn Crisis’ Gospel Of The Witches myötä. Tuore albumi on nimeltään ”Salem’s Wounds” ja julkaisijana Century Media.

Introna toimiva ”Omphalos” avaa albumin ja tekee tilaa ensimmäiselle varsinaiselle kappaleelle, ”The Alchemist”. Hitaasti etenevä kappale tuo kuulijansa eteen melkoisen synkkää tunnelmaa, mutta sitä kai jollain tapaa osattiin odottaakin. Raskautta kappaleessa on, ja doomahtavaa meininkiä, mutta jotenkin se tuntuu laahaavan paikallaan. ”Ancient Ways” jatkaa pitkälti samoilla linjoilla. Jollain tapaa tästä tulee mieleen hieman kevyempi versio Triptykonista.

Karyn Crisis on edelleenkin yksi mielenkiintoisimpia vokalisteja, ei pelkästään naispuolisten laulajien keskuudessa, vaan ylipäätään. Monipuolista äänenkäyttöä kuullaan tälläkin albumilla, mutta ikävästi vain itse kappaleet eivät yllä yhtä monipuoliseen antiin, vaan kokonaisuus jää hieman tylsähköksi. Jokaisen kappaleen alkaessa odottaa, että josko sitä nyt tapahtuisi jotain, mutta ei sitten kuitenkaan. Albumi ei tunnu oikein lähtevän käyntiin missään vaiheessa. Albumi alkaa jo puolessa välissä toistaa itseään aivan liikaa, ja loppua kohden ahdistus vain nousee. 61 minuuttia ja rapiat on aivan liian pitkä aika tälle albumille.

Karyn Crisis’ Gospel Of The Witches löytää varmasti oman kuulijakuntansa, mutta itselleni tämä oli aivan liian raskas pala nieltäväksi. Edelleen kuitenkin täytyy mainita Karynin hienot vokaalit, mutta muuten albumi on pelkkää tasapaksua junnausta.

5/10

Kappalelista:

1.Omphalos
2.The Alchemist
3.Ancient Ways
4.Aradia
5.Mother
6.Father
7.Goddes Of Light
8.Howl At Te Moon
9.Pillars
10.The Secret
11.Salem’s Wounds
12.The Sword + The Stone
13.The Ascent

http://karyncrisis.blogspot.fi/

Kirjoittanut: Juha Attola