Kashmar – Gnev

No nytpäs putkahti mielenkiintoinen tapaus postiluukusta. Suomen entisestä pääkaupungista ja nykyisestä perseenreiästä, Turusta hyökkäävä ryöpyttää omien sanojensa mukaan post-stoner-hardcore-metallia kahden sukupuolen vokaaleilla venäjäksi ja englanniksi laulettuna. Kurkataanpas siis kaninkoloon nimeltään ”Gnev”, joka myös yhtyeen esikoisjulkaisuna tunnetaan.

Kerrotaan heti alkuun, että ei kannata antaa venäjän kielen säikäyttää, sillä jos minulle ei olisi ollut sanoituksia paperilla edessäni, niin en olisi edes tajunnut koko asiaa. On meinaan sen verran julman kuuloinen vokaalipuoli tarjolla, että levyn äänityksen jälkeen on varmaan kerätty keuhkopaloja lattialta. Erityisesti hatunnoston arvoinen on anonyymiksi jäävän naispuolisen vokalistin raakkuminen. Veikkaanpa, että jos oma parempi puoliskoni käskyttäisi samanlaisella raivolla, niin tiskit suorastaan lentäisivät pois koneesta.

Jos bändin oma genreluokittelu kuulostaa liian hämärältä, niin kai tätä voisi sanoa esimerkiksi raskaammanpuoleiseksi kaoottiseksi hardcoreksi. Soppaa on kyllä maustettu runsaasti groovaavilla stoner-riffittelyillä ja esimerkiksi julkaisun nimibiisi kumartaa mukavasti länteen tuonne vuonojen suuntaan nopeammissa rykäisyissään, mutta hardcore taitaa olla se kivijalka mihin tässä nojataan. Suosikkibiiseistä mainittakoon esimerkiksi ”Negligent Admission”, joka on juuri sopivan pahaenteisesti venkoileva ja ”Congestion Controlin” groovaava riffittely pistää jalan väkisinkin tamppaamaan tahtia. Myös ”Snow White And Seven Satansin” junnaus iskee ja onpahan biisissä tietynlaista rumankaunista melankolisuuttakin. Vanhalta demolta mukaan raavitut ”Stalemate” ja ”Terminal Spasm” kalpenevat vertailussa uudempaan materiaaliin, mutta eipä niiden mukanaolosta varsinaisesti rangaistakaan voi.

Jos jollekulle ei vielä tähän mennessä selvinnyt, niin Kashmar ei tosiaankaan ole kaikille ja ”Gnev” ei ole ihan mitään easy listening-kamaa. Turkulaisten murjomisessa on kuitenkin tietynlaista jylhyyttä ja eeppisyyttä, mikä voi oikeassa tunnetilassa olla todella järisyttävää. Kokonaisuuteen mahtuu kuitenkin jonkin verran tyhjäkäyntiä ja heikompiakin hetkiä, mutta voin kyllä varmaan ihan rehellisesti sanoa, että Kashmar on Suomen paras turkulainen post-stoner-hardcore-metallia kahden sukupuolen vokaaleilla venäjäksi ja englanniksi laulettuna esittävä yhtye.

Mainitaan nyt loppuun vielä semmoinen protip, että ”Gnev” ei sovi krapulan potemisen taustamusiikiksi. Melkein kuolin saatana!

7/10

Kappalelista:
1. Stradanie
2. Negligent Admission
3. Protuberance
4. Snow White and Seven Satans
5. Anaemic
6. Congestion Control
7. Creed of Commerce
8.Gnev
9. Stalemate (Bonus Track)
10. Terminal Spasm (Bonus Track)

https://www.facebook.com/pages/Kashmar/137016993026556?ref=ts&fref=ts

Kirjoittanut: Lassi Hinttala

Kommentoi julkaisua