Käsillä rouheaa kansainvälistä soundia – Void Cruiser tarjoaa ensimmäisen näytteen tulevalta levyltään

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.10.2022

Helsingissä vuonna 2011 perustettu heavy alternative rock -yhtye Void Cruiser julkaisee ”Call of the Void” -nimeä kantavan kolmannen albuminsa 11. marraskuuta. Levyn julkaisijana toimii italialainen Argonauta Records.

Bändi yhdistelee soundissaan sulavasti elementtejä desert rockista ja 90-luvun grungesta post-rockin, doom metalin ja shoegazen monimuotoisiin maailmoihin. Edellisen vuonna 2017 julkaistun albumin jälkeen yhtye on myös kasvanut nelikosta kvintetiksi, mikä on monipuolistanut ja laventanut yhtyeen sointia entisestään. Nyt tulevalta levyltä on julkaistu ensimmäinen single Happiness, jonka sanoitukset ovat saaneet alkunsa yhtyeen laulajan päättymässä olleen parisuhteen raunioilla.

”Tämän biisin teksti syntyi kiukun vallassa sohvamajoitukseen joutuneena riideltyäni ikuisuuskysymyksistä tuolloisen naisystäväni kanssa. Silloin kun parisuhde on loppusuoralla, joka matsin yhteydessä on taipumus pelata koko patteristo sen suhteen, kuka oli milloin missäkin oikeassa, ikään kuin voiton toivossa. Pitkän paskan päivän jälkeen illalla suihkussa seisoessa tuli se oivallus, että juuri näin minun olisi pitänyt sanoa. Näsäviisauden huipentuma saavutettiin muodossa You can still save yourself from happiness”, yhtyeen laulaja Santeri Salo kommentoi kappaleen sanomaa.

Tulevan levyn äänityksen ja miksauksen on toteuttanut Jaakko Eskelinen Soundwell Studiolta. Albumin masteroinnista on vastannut Grammy-palkittu Alan Douches, joka tunnetaan yhteistyöstä mm. Mastodonin, Brutuksen ja Mötörheadin kanssa.

Kokoonpano:

 • Santeri Salo – laulu
 • Antti Koski-Laulaja – kitara
 • Vili Salo – kitara
 • Lassi Tähtinen – basso
 • Teemu Rantanen – rummut

”Call of the Void” -biisilista:

 1. Dragon’s Tail
 2. The Overgrower
 3. Happiness
 4. Woe
 5. Sleep Through Winter
 6. Wiser Men
 7. Pariah
 8. When Gravity Pulls