Kuva: Kimmo Koskinen

Kasvoton julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta tupla-albumiltaan – video katsottavissa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 11.9.2022

Varjot” on ensimmäinen singlejulkaisu Kasvottoman tulevalta kahden levyn albumikokonaisuudelta. Kappale on syntynyt pian debyyttialbumin julkaisun jälkeen bändin alkuperäisjäsenistön yhdessä säveltämänä. Yhtyeen solisti Mikko Ropo kuvailee ”Varjot”-kappaletta seuraavasti:

”’Varjot’ käsittelee sanoituksien teemoilta samoja asioita kuin mihin debyyttialbumimme ’Jumalansa Tappaneet’ päättyi. Kappale kertoo pelkojen ja vanhentuneiden maailmankatsomusten voittamisesta. Kappaleessa on kuultavissa samalla myös eräänlainen vapautuneisuus ensimmäisen levyn valmistumisen jäljiltä.”

Kaksi vuotta sitten ”Jumalansa Tappaneet” -debyyttialbuminsa julkaissut Kasvoton soittaa suomenkielistä death metalia black metal -vaikutteilla pyrkien luomaan mahdollisimman vangitsevia ja aggressiivisia kappaleita genren rajoja haastaen.

Tulevat levyt on miksannut ja masteroinut Teemu Velin. Videolla esitettävät valokuvat on ottanut Teemu Leinonen.

Kasvottoman tupla-albumi tullaan julkaisemaan 19. marraskuuta digitaalisena ja CD:nä, ja albumit esitetään kokonaisuudessaan livenä samana päivänä Lappeenrannan Kulttuuritila Nuijamiehessä.