Katakombi – Katakombi

Helsingissä vuonna 2011 alkunsa saanut death/doom-bändi Katakombin toinen julkaisu kulkee bändin omalla nimellä, ja se julkaistiin maaliskuun alkupuolella seitsentuumaiselle vinyylille. Edellinen julkaisu ”Hämärän Vartija” julkaistiin kasetille vuonna 2012.

Vinyylin ensimmäinen kappale ”Väärä Kuu” alkaa hyvin transsimaisilla syntikoilla ja bassolla. Pikkuhiljaa kitarat tulevat mukaan antaen vähän kerrassaan enemmän. Kun kappale niinsanotusti alkaa, niin se meneekin yllättävän nopeasti eteenpäin. Jo laulajan ääni tuo hyytävän olon ja hyydyttää hymyn kasvoilta hyvinkin nopeasti. Kappale on saatu hienosti pysymään eteenpäinkulkevana ja hypnoottisessa olotilassa. Siinä sitten menikin reilu kolmetoista minuuttia omissa ajatuksissa seinää tuijotellessa.

Toinen kappale ”Liejuhaudan Vanki” ottaa heti luulot pois. Alku lähtee hyvin ytimekkäästi mutta rauhallisesti, ennen kuin kappaleen todellinen luonto alkaa herätä henkiin. Tuli todellakin aavistuksen sellainen olo, että olisin ollut hautautumassa suohon tai sinne liejuhautaan, ja jokin jahtaa minua. Tunnelma on musiikillisesti juurikin sitä, mistä kappale kertoo, ja ei taida onnellisesti päättyä tämäkään. Kappaleen loppuun tulee mitä mielenkiintoisin kitarasoolo, josta jokainen kuuntelija saa päätellä itse onko se hyvä tai mielenkiintoinen.

Kolmas kappale ”Sokea Jumala” tarjoaa hyvän jatkumon kahteen ensimmäiseen kappaleeseen. Biisi etenee hypnoottisella kitarariffillä, joka kiertää kehää ja saa samalla napattua kuuntelijan keskittymisen puolelleen. Puolenvälin aikoihin syntikat ottavat taas vallan, joka ei minun korvaani kyllä niinkään miellytä, vaan herättelee enemmänkin pientä uloketta otsassani, mutta onneksi kitarat tulevat ja pelastavat tilanteen.

Kokonaisuutena levy oli ihan ok ja hyvin yhtenäinen. Missään vaiheessa ei alkanut haukotuttamaan, vaikka junnaavaa musiikkia onkin. Ehkä jotkin kohdat olivat vähän tylsiä eikä eteenpäinpyrkimystä ollut. Suosittelen doomin, ja miksen muunkin metallimusiikin ystäville. Tästä bändistä tullaan varmasti vielä kuulemaan lisää.

7/10

Kappalelista:
A1 Väärä kuu
B1 Liejuhaudan vanki
B2 Sokea jumala

Kirjoittanut: Anette Antonsen

Kommentoi julkaisua