Katalepsy – Autopsychosis

Nyt muristaan ja matalalta, sillä itänaapurin pojat lyövät tiskiin täyden kiekollisen brutaaliakin brutaalimpaa death metallia – joka muuten toimii vallan mainiosti!

Ennen kuin jatkan arvostelemista, hyvät lukijat, tässä hieman nippelitietoa tästä bändistä: on siis brutaalia death metallia paiskiva orkesteri, joka on lähtöisin naapurimaastamme Venäjältä, tarkemmin sanottuna Moskovasta. Katalepsy:stä löytyy viisi henkeä ja bändi on julkaissut kolme kiekkoa ennen tätä uusinta julkaisuaan ”Autopsychosis”.

Mutta mihin jäinkään? Aivan niin, Katalepsyn brutaalius, sitä ei bändiltä puutu ollenkaan. Levyn paukkuessa soimaan, allekirjoittaneen suupielet alkoivat nousta lupaavasti kohti korvia. Orkesterin teknisyys, matalalta mörisevät  vokaalit, ja eritoten rumpalin tarkka soittotaito tuovat jokseenkin mieleen faaraodödiksen mestarin Nilen – ja toisaalta en ihmettele yhtään miksi, koska yhtye on maininnut kyseiset herrat ensimmäisiksi vaikuttajikseen.  Ja jos bändistä tulee mieleen Nile, sen on oltava edes jollain tasolla hyvä!

Voisin nostaa muutamat kohdat tai kappaleet levyltä, jotka saivat allekirjoittaneen hymyilemään. Ensimmäiseksi mukavan lisän teknisen tulituksen väliin toi instrumentaalinen hengähdystauko ”Needles Of Hypocrisy (Interlude)”. Toinen hatunnoston arvoinen kappale oli ”Knifed Humility”. Myös pahaenteisen nimen omaava ”Body Bags For The Gods” oli kaikkien blast beattien ja kitarataiturointien kanssa oikein miellyttävää kuunneltavaa.

Ainoan miinuksen joudun antamaan tälle levylle sen osittaisesta överiteknisyydestä; tekninen musiikki on mielenkiintoista, mutta rajansa kaikella. Kaikin puolin mukavaa kuunneltavaa tämä ”Autopsychosis”, mutta malttia sen teknisyyden kanssa ja enemmän keskittymistä olennaiseen, niin hyvä tulee!

8/10

Kappalelista:
1. Lurking In The Depth
2. Evidence Of Near Death (E.N.D.)
3. Body Bags For The Gods
4. Cold Flesh Citadel
5. The Pulse Of Somnambulist
6. Unearthly Urge To Supremacy
7. Gore Consipiracy
8. Amongst Phantom Worlds
9. Needles Of Hypocrisy (Interlude)
10. Knifed Humility
11. Taedium Vitae

http://www.myspace.com/katalepsymoscow

Kirjoittanut: Teemu Huotari

Kommentoi julkaisua