Katana – Storms Of War

Kirjoittanut Tia Salmela - 17.4.2012

Kyllä sitä naapurimaassakin osataan rokata! Göteborgilainen heavy metal- bändi Katana on saanut valmiiksi toisen albuminsa ”Storms of War”, joka on viime vuoden puolella julkaistun debyyttialbumin seuraaja.

Albumin aloittaa metallisesti ”The Reaper”-niminen ralli, jonka jälkeinen ”Wrath of the Emerald Witch”  jatkaa erilaista laukkakomppilinjaa kuin avausraita. Melko monissa biiseissä on selviä Iron Maiden sekä Judas Priest -tyylisiä ratkaisuja. Bändi kertookin Facebook-profiilissaan fanittavansa juuri näitä kyseisiä bändejä. Kaikista Iron Maiden -tyylisin biisi onkin varmasti tällä albumilla raidalta seitsemän löytyvä ”In the Land of the Sun”, joka muistuttaa hieman olemukseltaan ”The Fear of the Dark”
-kappaletta.

Täytekappaleita ei tällä albumilla ole, ja jokainen biisi on yksilöllinen sieluineen ja ruumiineen. Jos pitäisi suositella jotain kappaletta tältä levyltä, suosittelisin ehdottomasti ”Kubilai Khania, joka kuvastaa hyvin koko albumia. Hämmästyttävin kappale on puolestaan raidalta kuusi löytyvä ”No Surrender”, jonka intro ja kertosäe rullaavat X-files-tyylisellä melodialla ja joka on näin hyvä esimerkki albumin biisien erilaisuudesta. Albumin lopettava kappale “The Wisdom of Emond´s Field” on kaikista pysäyttävin kappale ja mielestäni täydellinen valinta albumin viimeiseksi biisiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Laulaja Johan Bernspångin ääni on kuin luotu heavy metallia varten, kuten jo avauskappaleessakin kuullaan. Se nimittäin taipuu korkeimpiinkin kiljaisuihin ja antaa näin oman osansa Katanan kokoonpanoon. Myöskään kitaristit Patrik Essén ja Tobias Karlsson eivät todellakaan jää vain taustasoittajiksi vaan ällistyttävät kitarasooloillaan.

Kokonaisuutena ”Storms of War” on lievästi Iron Maidenia muistuttava heavy metal -albumi, joka kumartaa 80-luvun metallibändeille ja sylkee wanna be -bändien päälle. Katanan uutukainen tulee varmasti soimaan tänä kesänä Saabin kaiuttimista.

9 / 10

Kappalelista:
1. The Reaper
2. Wrath of the Emerald Witch
3. Kubilai Kahn
4. The Samurai Returns
5. City on the Edge of Forever
6. No Surrender
7. In the Land of the Sun
8. The Gambit
9. Modesty Blaise
10. The Wisdom of Emond´s Field

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

http://www.myspace.com/bladeofkatana

Kirjoittanut: Tia Salmela