Katatonia ja Sólstafir kahdelle yhteiskeikalle Suomeen tammikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.4.2021

Kaksi arvostettua melankoliamestaria lähtevät yhteiskiertueelle Eurooppaan. Ruotsin metalliskenen etukaartiin lukeutuva Katatonia ja islantilainen post rockin ja metallin välimaastossa operoiva Sólstafir saapuvat perjantaina 21. tammikuuta Tampereen Tullikamarille ja lauantaina 22. tammikuuta Helsingin Kulttuuritalolle. Lipunmyynti keikoille käynnistyy Lippupisteessä ja Tiketissä perjantaina 16. huhtikuuta klo 12.

Molemmat yhtyeet ovat vaalineet yli neljännesvuosisadan ajan emotionaalista yhteyttä, jonka heidän musiikkinsa luo kaiken muun ylle. Heidän maailmassaan heavy on luonnonvoima, jossa kehitys tapahtuu sisältä päin muuttamalla musiikin melkein tunnistamattomaksi alkuaikojen äärimetallista.

BBC:n kuvaus Katatonian ”mahtipontisesta, majesteetillisesta kauneudesta” sopii kuvastamaan molempia yhtyeitä. Ei liene sattumaa, että The Guardianin kuvaus Sólstafirista on yhtälailla osuva: ”Täydellinen uppoutuminen on pakollista.”

Vuonna 1991 Tukholmassa perustettu Katatonia lukeutuu yhtyeisiin, joka on vuosi vuodelta vaikeampi lokeroida johonkin tiettyyn genreen. Bändin musiikki on yhdistelmä raskaampaa black-, doom-, gootti- ja vaihtoehtometallia, joka taipuu ajoittain myös progressiivisuuteen.

Parikymmentä vuotta yhdessä soittaneen islantilaisen Sólstafirin musiikki liikkuu tyylikkäästi post rockin ja metallin välimaastossa saaden ihon hyvällä tavalla kananlihalle.

KEIKAT:
KATATONIA (SE) & SÓLSTAFIR (IS)

Pe 21.1.2022 Tullikamarin Pakkahuone, Tampere
Ovet klo 18, ikäraja K-18

La 22.1.2022 Kulttuuritalo, Helsinki
Ovet klo 18, ikäraja K-18

LIPUT:
Myyntiin pe 16.4.2021 klo 12

Tampere: Palvelumaksuineen alkaen 42,50 euroa Lippupisteestä ja Tiketistä
Helsinki: Palvelumaksuineen alkaen 38,50 euroa Lippupisteestä

Luetuimmat

Uusimmat