Katatonia saapuu viidelle klubikeikalle Suomeen marraskuussa

Katatonia_2016Ruotsin metalliyhtyeiden parhaimmistoon lukeutuva saapuu Suomeen marraskuun alussa. Vastikään uuden albumin julkaissut yhtye tekee klubikeikat Tampereella, Jyväskylässä, Joensuussa, Turussa ja Helsingissä. Liput keikoille tulevat myyntiin maanantaina 4. heinäkuuta.

Parhaillaan käynnissä olevassa Tuska Open Airissa esiintyvä Katatonia on vuonna 2011 ilmestyneen ”Dead End Kings” -albuminsa jälkeen viettänyt neljä vuotta maailmaa kiertäen ja julkaissut siinä sivussa kaksi erikoisjulkaisua. Vuoden 2013 ”Dethroned & Uncrowned” –julkaisulla ”Dead End Kingsin” kappaleisiin pureuduttiin uusia tuntoja laulujen ytimestä luodaten. Viime vuonna julkaistiin vuorostaan akustinen live-albumi ja konserttifilmi ”Sanctitude”. Julkaisut havainnollistavat metallista aloittaneen yhtyeen matkaa kohti nykyistä progressiivisempaa sointiaan.

Tämän vuoden toukokuussa ilmestynyt uusi albumi ”The Fall of Hearts” on mukaansatempaava, aseistariisuva matka pimeän talven ytimeen läpi surumielisen sumun. Melankolian mestarit tiputtelevat taipaleelle juuri sen verran toivonpilkahduksia, että taaperrus tuntuu antoisalta ja musiikillisesti ainutlaatuiselta. Samanlaista varjojen ja vähäisen valon tasapainoilua on myös Katatonian hypnoottinen esiintyminen.

Yhtyeen perustajajäsen, kitaristi Anders Nyström kertoo: ”Olemme ylpeitä saatuamme aikaan kymmenennen albumimme ja nyt sen valmistuttua nähtyämme minne se meidät musiikillisesti vei. Tiesimme että ’Dead End Kingsin’ seuraajan olisi pakko onnistua. Emme koskaan harkinneet että ’Dethroned & Uncrowned’ jäisi viimeiseksi albumiksemme. Silti juuri se suurelta osin määritteli mihin suuntaan voisimme soundiamme kehittää.

Kuten esimerkiksi Opeth ja Anathema ennen heitä, Katatonia jatkaa musiikillisen kielensä laajentamista aina vain kauemmas metallisilta juuriltaan, keräten uusia faneja kaikenlaisen musiikin piiristä. Juuri tämä jatkuva kehitys on paaluttanut Katatonian aseman yhtenä modernin raskaan musiikin rakastetuimmista yhtyeistä. Katatonia kävi Suomessa klubikeikoilla viimeksi syyskuussa 2014.

KEIKAT:
Katatonia (SWE)
Ti 1.11.2016 Klubi, Tampere, K18, ovet 19:00
Ke 2.11.2016 , Jyväksylä, S/K18, ovet ovet 19:00
To 3.11.2016 , Joensuu, K18, ovet 19:30
Pe 4.11.2016 , Turku, K18, ovet 20:00
La 5.11.2016 , Helsinki, K18, ovet 20:00

LIPUT:
Myyntiin ma 4.7.2016
Tampere: palvelumaksuineen alkaen 29,80 euroa Tiketistä
Jyväskylä: palvelumaksuineen alkaen 28 euroa Tiketistä ja jelmu.net
Joensuu: palvelumaksuineen alkaen 24 euroa kerubi.fi, Levy-Eskoista ja Tiketistä
Turku: palvelumaksuineen alkaen 29 euroa Lippupisteestä
Helsinki: palvelumaksuineen alkaen 30 euroa Ticketmasterista

Kommentoi julkaisua