Kätfish jatkaa uudella LOCO-sinkullaan omaleimaista ja itseironista linjaansa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 11.8.2022

Iisalmen lahja Suomen skeittipunk -kentälle vetää hommat taas tyylikkäästi överiksi uuden ”LOCO”-singlensä myötä. Vitsiksi syntynyt biisin raakile iPhonen GarageBand-sovelluksessa alkoi elämään omaa elämäänsä kaveriporukassa, kun tarttuva kertosäkeistö kasvoi varsinaiseksi korvamadoksi.

”Kappaleen päähenkilö pröystäilee teksteissä kuinka sekopää hän on. Biisi on sanoituksiltaan ironisesti ylivedetty ja humoristinen, ja sen myötä ”LOCO:ssa” on sellaista aivotonta irrottelun meininkiä. Tarkoituksena on saada kuulijat energisiin fiiliksiin”, laulaja Riko Rinnekangas kertoo ja jatkaa:

”Biisi oli aluksi minun ja frendin läpällä keksimä räppibiisi, jota sitten fiilistelin useaan otteeseen bändikavereille. Kertsi tarttui pikkuhiljaa bändiläisille ja ylipäätään se jäi korvamadoksi kaveriporukkaan. Jossain vaiheessa sitten päätettiin lisätä tähän räppibiisiin vähän Kätfish-maustetta, josta tuli kappaleen ns. punk rock -versio.

Lopulta kun menimme äänittämään kappaletta studiolle Helsinkiin, laitoimme tuottaja Kalle Löytynojan kanssa kappaleen ennakkoluulottomasti uusiksi vielä kerran. Tässä lopullisessa ”LOCO:ssa” yhdistyvät alkuperäinen räppiversio sekä sen jälkeen tehty punk rock -sovitus.”

Muun muassa YleX:n Nosteessa -bändinä ja yhdessä maailman suurimmista extreme-tapahtumista Jenkeissä loistanut yhtye on julkaissut uransa aikana täyspitkän albumin ”Liian kauan liian kivaa” sekä ison nipun sinkkuja, kuten ”Ainutlaatuinen kusipää”, ”Sä oot tähti” sekä viimeisin single ”Bye Bye Baby”.

Kätfish tulee keikkailemaan uuden biisin tiimoilta Rock in the City Extra -festivaalilla Porissa Blind Channelin ja Cyan Kicksin kanssa. Syksyn mittaan on luvassa myös klubikeikkoja muun muassa yhdessä Negatiivisten Nuorten kanssa.

Tulevat keikat:
19.8. – Sammiosali, Lahti
21.8. – Rock In The City Extra, Pori
16.9. – Utopia Club, Turku
11.11. – The Circus, Kuopio