Kätfish julkaisi uuden singlen ”Ken tietää, Barbie ei” – debyyttialbumi seuraa loppusyksystä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.10.2019

Pohjoissavolainen pop/punk-yhtye Kätfish julkaisi 20. syyskuuta uuden kappaleensa nimeltä ”Ken tietää, Barbie ei”, joka on kolmas singlelohkaisu loppuvuodesta 2019 ilmestyvältä debyyttialbumilta. Helsinki Recordsin kautta julkaistu single on kuunneltavissa Spotifysta ja muilla digialustoilla. Pitkäsoitto tulee sisältämään kymmenen kappaletta, ja ennen sen julkaisua bändi tulee julkaisemaan vielä yhden musiikkivideon.

”Uusi sinkku ’Ken tietää, Barbie ei’ on jonkinasteinen kannanotto kertakäyttöiselle ja sanoituksiltaan merkityksettömälle musiikille, eli kyseisessä kappaleessahan ei ole ajan hengen mukaisesti juurikaan mitään sen syvällisempää tarinaa. Tässä tapauksessa rivakka tempo, hyvä fiilis ja kunnon bileet ovatkin enemmän keskiössä. Alun perin tätä kappaletta pidettiin enemmänkin ’skit-kappaleena’ albumikokonaisuuden rytmittämiseen, mutta näköjään hommat ajautuivat siten, että tästä tulikin single. Kevät- ja kesäkiertueella soitimme kappaletta paljon keikoilla ja huomasimme, että ainakin yleisö pääsi tämän tahdissa aika hyviin fiiliksiin!” kertoo rumpali Petu Partanen.

”Hauska lisätwisti ’Ken tietää, Barbie ei’ -kappaleen syntyyn oli se, että viime talvena ylemmältä taholta toivottiin vielä yhtä kappaletta lisää tulevalle albumille. Saattoipa siinä olla sitten ajatukset jo vähän viikonlopun riennoissa, kun kirjoitin tämän noin muutamassa tunnissa yhtenä työpäivänä. Pojat oli sitä mieltä, että just niin aivoton biisi, että käydään äänittämässä pois”, laulaja Riko Rinnekangas jatkaa.

Reilut kaksi vuotta toiminnassa ollut, iisalmelaissyntyinen bändi nousi suurempaan tietoisuuteen tammikuussa 2019 päästessään esiintymään Yhdysvaltoihin maailman suurimpaan extremeurheilutapahtumaan X Gameseihin. Yhtye on lyhyehköllä urallaan ehtinyt muun muassa julkaista kahdeksan singleä ja yhden musiikkivideon, solmia levytyssopimuksen, soida radioaalloilla ja Spotifyn top-listoilla sekä soittaa keikkoja aktiivisesti eri puolilla Suomea. Kätfishin musiikkia on kuvailtu hyväntuuliseksi ja humoristiseksi ”skeittipunkiksi”.

Kätfishin voi seuraavan kerran nähdä esiintymässä tulevan albumin tiimoilta Helsingin Mascot Bar & Live stagella perjantaina 8. marraskuuta. Loppuvuoden sekä vuoden 2020 alun keikat tullaan julkaisemaan myöhemmin.