Katselmus kotimaiseen hardcore- sekä streittaus-kulttuureihin: ”X”-dokumentti katsottavissa kokonaisuudessaan

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.8.2019

Kotimaisesta hardcoresta ja streittaus-kulttuurista kertova lyhyt dokumentti “X” on julkaistu katsottavaksi YouTubessa. Dokumentti kertoo Kaaoszineenkin aikoinaan levyarvosteluita kirjoittaneen Tommi Hämäläisen henkilökohtaisista kokemuksista ja siitä, minkälaista on elää päihteetöntä elämää hardcore-piireissä. Voit katsoa sen tästä:

Dokumentin tekijät ovat kertoneet:

”Työparin kanssa mietimme, mistä aiheesta tekisimme lyhyen dokumentin ja monien vaihtoehtojen jälkeen päädyimme Suomen hardcore-skeneen. Suomen hardcore- ja straight edge -kulttuureista ei tietääksemme ole aiemmin dokumenttia tehty, joten lähdimme viemään ideaa eteenpäin. Itse tunnen hardcore-piireistä porukkaa, joten kontaktit olivat helposti saatavilla.

Idea lähti liikkeelle siitä, kun pohdimme, että hardcore-piirit saattavat aiheuttaa monelle erilaisia ennakkoluuloja, jotka eivät pidä paikkaansa. Halusimme tuoda esille varsinkin straight edge -piirit, joissa päihteitä ei käytetä lainkaan – näin ollen näyttäen katsojalle, etteivät hardcore-porukat ole aineissa tai sekaisin.”

Kuvaus ja editointi:
Elias Kaus
Christian Pirskanen

Dokumentissa esiintyvät bändit:
Blood Sermon
Third Chance
Gray State