Kauhuteemaisen black metallin lähettiläs Denial of God aktivoitui jälleen – arviossa uusi EP “The Shapeless Mass”

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 3.7.2019

Kauhuteemaisesta black metallistaan tunnettu Tanskan Denial of God on täällä jälleen. Bändi on kunnostautunut erityisesti lyhytsoittojen parissa, eikä uusi “Shapeless Mass” -niminen minilevy ole poikkeus. EP esittelee yhden uuden biisin, yhden uudelleen nauhoitetun sekä kaksi coveria. Julkaisu on Hells Headbangersin ja Osmosen yhteistuotantoa.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Hitaalla tahdilla operoiva yhtye on pysynyt tyylilleen uskollisena liki 30-vuotisen uransa ajan, ja näin tälläkin kertaa. Pitkästä iästään huolimatta bändillä on plakkarissa vasta kaksi pitkäsoittoa, ja viimeksi bändistä kuultiinkin vuoden 2012 “Death and the Beyond” kokopitkällä. Tällä kertaa uusi EP on onneksi esimakua uudesta täyspitkästä; tuleva “The Hallow Mass” -niminen albumi odottaa siis vielä julkaisuaan.

Itse pääbiisi “Shapeless Mass” on pitkä, polveileva ja eeppinen 9-minuutin jötkäle, jonka olisin suonut omaavan hieman enemmän tarttumapintaa. Vaikka biisi on pitkä, ja osioita on paljon, ei kappale niin sanotusti lähde missään vaiheessa lentoon. Huonosta sentään pysytään kaukana. Suoraviivaisempi “The Statues Are Watching” on tuttu bändin vuoden 1995 debyytti EP:ltä, ja suoraan sanoen, kappale toimii paremmin. Pakollinen Bathory-cover “Call from the Grave” on linjassa bändin oman materiaalin kanssa, mutta ei tuo mitään uutta alkuperäiseen biisiin. Exuma-cover “Mama loi, papa loi” sen sijaan on aivan eri maata; kappale on oivallinen esimerkki siitä, kuinka karibialainen voodoohäröily muuntautuu eeppiseksi black metalliksi ollen samalla lätyn parasta antia.

“Shapeless Mass” on siis maistiainen tulevasta, ja sellaisena EP toimiikin ihan mukiin menevästi. Uusi biisi ei ehkä ole parasta mitä yhtye on tehnyt, mutta onnistuu silti olemaan ihan kelpoa tavaraa. Uutta albumia odotellessa siis!

7½/10

Kappalelista:

1. The Shapeless Mass
2. The Statues Are Watching
3. Call From the Grave
4. Mama loi, papa loi

Denial of God Facebookissa

Luetuimmat

Uusimmat