Kaunis Kuolematon julkaisi neljännen albuminsa ”Mielenvalta”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.10.2023

Mielenvalta soi raskaasti, rehellisesti ja sydän edellä.

Kaunis Kuolematon on runsaassa kymmenessä vuodessa kasvanut suomalaisen melankolian ruumiillistumaksi. Yhtyeen monipuolinen äänimaailma nappaa kiinni raskaan musiikin ystävistä hyvinkin laajalla kaarella. Ryhmän käsitys raivosta ja ihmismielen koko tunnekirjosta kuuluu vaikuttavasti yhtyeen musiikissa.

Yhtyeen neljäs albumi ”Mielenvalta” ilmestyi perjantaina 13. lokakuuta. Pitkäsoiton julkaisi saksalainen levy-yhtiö Noble Demon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– ”Levy antaa nimensä mukaisesti kuulijalle mahdollisuuden rakentaa omanlaisensa mielenmaiseman kappaleiden melodioiden ja sanoitusten saattelemana, ilman rajoitteita,” Kaunis Kuolematon painottaa.

Ajan kanssa ja luonnollisesti kehittynyt ”Mielenvalta” on entistä vivahteikkaampi ja laaja-alaisempi kokonaisuus yhtyeen tuotannossa. Levyltä on jo irrotettu kaksi singleä: ”Peilikuva” ja ”Elävältä haudattu”. Albumin materiaalista vastaavat kitaristi Ville Mussalo, laulaja Olli Suvanto ja kitaristi-laulaja Mikko Heikkilä, joka on säveltänyt suurimman osan tuoreen pitkäsoiton materiaalista.

– Useamman säveltäjän roolitus on voimavara, mikä varmasti haastaa aika-ajoin kuulijansa, mutta pitää myös bänditoiminnan mielenkiintoisena. Tämä ruokkii yhtyeen toimintaa pidemmällä aikavälillä, Kaunis Kuolematon pohtii.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Kun bändi perustettiin vuonna 2012, sovittiin että tehdään asiat niin kuin itse haluamme ja kuten hyvältä tuntuu. Niin kauan kun olemme itsellemme rehellisiä ja toimimme sydän edellä, kaikki on hyvin. Tällä polulla yhtye on edelleen, Kaunis Kuolematon toteaa.

Kaunis Kuolematon juhlii ”Mielenvalta”-albumia kahden setin mittaisella spesiaalikeikalla Helsingin On the Rockissa perjantaina 20. lokakuuta. Orkesteri lupaa soittaa tuoreen pitkäsoiton kokonaisuudessaan ja tarjota myös herkkuja bändin uran varrelta. Pääsylippuja on ennakkomyynnissä jäljellä enää kourallinen, joten luvassa on tiivis ja juhlava erikoisilta.

Kaunis Kuolematon / Levyjulkkarit & tuplasettikeikka
pe 20.10.2023
On the Rocks, Helsinki
18€ (Tiketti), 20€ (ovelta)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy