”Kävin burnoutin partaalla albumia tehdessä, ja jo pelkkä sängystä nouseminen oli vaikeaa”: Wheelin James Lascelles ja Aki Virta vierailivat KaaosTV:ssä kertomassa ”Resident Human” -albumin teosta

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.4.2021

Kotimaisen progerock-jyrä Wheelin kakkosalbumi ”Resident Human” julkaistiin 27. maaliskuuta saksalaisen OMN Label Servicesin kautta. Bändin albumi on työstetty kasaan keskellä koronapandemian runtelemaa maailmaa, mikä kuuluu myös albumin sisällössä. Yhtyeen laulaja James Lascelles on kertonut levystä seuraavaa:

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”Vitsailimme vuoden alussa, että tästä tuleekin koronakonseptialbumien vuosi progemusiikin puolella, ja tavallaan meidänkin pitkäsoittomme on sellainen. Levyssä on kuitenkin enemmän kyse koronan myötä mahdollistuneesta itsetutkiskelusta kuin pandemiasta itsestään. ’Resident Human’ on läpileikkaus modernin ajan ihmisyydestä. Niin myrkylliset verkkokeskustelut kuin sisäiset pohdinnatkin ovat osa albumin tematiikkaa ihmisen kaksijakoisen luonnon tutkiskelussa; meillä on sekä taipumus aiheuttaa tuhoa että kyky tuntea empatiaa. Albumi kuvastaa myös Wheelin henkilökohtaista kasvua viime vuosien aikana.”

Kaaoszinessa pyörivä KaaosTV vieraili hiljattain Helsingin Kalliossa sijaitsevassa On The Rocksissa tapaamassa yhtyeen laulajaa James Lascellesia ja basistia Aki Virtaa sekä keskusteli hieman erittäin haastavasta luomisprosessista, jonka varsinkin laulaja James Lascelles joutui käymään läpi levyä tehdessään. Voit katsoa KaaosTV:n videohaastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Voit kuunnella ”Resident Human” -albumin tästä:

Voit tilata KaaosTV:n kanavan YouTubessa täältä. Tilaamalla kanavan tuet samalla sivustomme toimintaa.

KaaosTV:n Instagramin voit ottaa seurantaan täältä.