Kehitystä on tapahtunut – arviossa DevilsBridgen ”Sense of”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 1.8.2023

Sveitsiläinen hard rock -yhtye DevilsBridge julkaisi lokakuussa debyyttialbumin, joka jatkoi kehitystä vuonna 2020 alkaneesta ”Endless Restless” -EP:stä. Tusinan verran kappaleita sisältävä ”Sense Of” on kokoelma yksilöllisiä kappaleita, joita yhdistää niin albumin nimi kuin yhtyeen soittama hard rock.

Nimenä ”Sense Of” kuulostaa hieman erikoiselta, aivan kuin siitä puuttuisi jotain. Syy nimivalinnalle selviää DevilsBridgen bandcamp-sivustolta, jossa valotetaan, että pitkäsoiton nimi pitää lisätä mielessään jokaisen kappaleen alkuun. Näin ollen ”Illusion” olisi ”Sense Of Illusion”, ”Reality” vastaavasti ”Sense Of Reality” ja niin edelleen. Nimikikkailu tuntuu hieman oudolta, mutta se avaa osaltaan pitkäsoiton ideaa. Jokaisella kappaleella on oma teema, jonka äärellä pohditaan eri asioita.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Vaikka jokaisella kappaleella on oma aihe, on sanoitukset muotoiltu niin, että ne jättävät tulkinnan varaa, minkä vuoksi esimerkiksi ”Perfectionia” voi tulkita perfektionismia tavoittelevana tai muistutuksena jokaisen yksilöllisyydestä. Monitulkinnan mahdollisuus tekee lyriikoista entistä kiinnostavampia, mutta myös itse musiikki herättää kiinnostusta: ”Space” jää mieleen kertosäkeistönsä puolesta, ”Life”-kappaleella kuullaan vokalisti Dani Nellin korkealle kohoavaa äänenkäyttöä, ja lähes kahdeksanminuuttinen ”Pain” on suuriin mittoihin kasvava balladi.

”Sense Of” on sujuvasti etenevä kokonaisuus, jolta kohoaa useampi kappale ylitse muiden. Pitkäsoitto kärsii kuitenkin hienoisesta yltäkylläisyydestä, minkä takia kiinnostus saattaa herpaantua loppua kohden. Vuonna 2020 julkaistuun EP:hin verrattuna DevilsBridge on selvästi laventanut ulosantiaan, mikä on toki ollut helpompaa toteuttaa täyspitkän kuin EP:n muodossa. Kun sveitsiläisyhtye saa vielä hiottua ilmaisuaan intensiivisemmäksi, nousee se jälleen uudelle tasolle.

Kappalelista:

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/DevilsBridgeBand

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat