”Keikka, jonka soitimme Helsingissä, oli yksi kiertueen parhaista” – haastattelussa toukokuussa Suomeen saapuva Aviana

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 6.5.2022

Ruotsalainen vaihtoehtometallia ja metalcorea operoiva Aviana saapuu konsertoimaan Suomeen kahden konsertin merkeissä toukokuussa. Yhtye nähdään Tampereen YO-Talolla 18. toukokuuta ja Helsingin On The Rocksissa 19. toukokuuta. Mukana illassa esiintyvät kotimaiset Detset sekä Noira.

Kaaoszine tavoitti yhtyeen keulakuva Joel Holmqvistin haastatteluun.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Miten 2022 on sujunut tähän mennessä?

Vuoden alku on ollut loistava. Pandemia ”hävisi” helmikuun alussa täällä Ruotsissa, joten elämä on palannut melko lailla normaaliksi. Olemme soittaneet muutaman keikan Ruotsissa, enkä voisi olla onnellisempi päästessäni taas tien päälle ja työskennellessäni musiikin parissa.

Avianalta on tulossa uusi levy ”Corporation” tänä vuonna. Mitä voit kertoa uudesta levystä?

Tämä levy on kokeellinen, rehellinen ja uusi aikakausi bändille. Raskaampi kuin koskaan ja aitoja sanoituksia siitä, mitä olen käynyt läpi viimeiset viisi vuotta. Se on hieman erilainen, sillä suurin osa kappaleista on jo julkaistu singlenä. Pidän ”Corporationia” enemmin kokoelmana singlejä kuin albumina.

Oliko vaikeaa pitää bändi ja luova flow käynnissä dramaattisen kokoonpanon muutoksen jälkeen?

Se oli. Ajatukseni kävivät edestakaisin luovuttamisen ja jatkamisen välillä. Mutta se rakkaus, jota sain faneilta ja ystäviltä muista bändeistä heidän sanoessaan minulle, etten voi lopettaa, koska minulla on antaa jotain erityistä. Se oli minulle käännekohta, kun kuulin sen niin monelta ihmiseltä. Mutta managerilleni kuuluu tästä todella iso kiitos. Tarkoitan, että se on viiden miehen työ, jonka minä ja hän teimme alusta asti yksin. Nyt meillä on kuitenkin uskomaton monen ihmisten tiimi, joka työskentelee kanssamme.

Minkä uusien kappaleiden livenä soittamista odotat eniten?

Kaikkia niitä! Mutta ’Obsessionilla’ on erityinen paikka sydämessäni. Kun kuulen ihmisten laulavan kertosäkeen mukana, tai kun he huutavat ”I fucking loathe myself” ennen kappaleen breakdownia, on se jotain surrealistista. En ole yksin demonieni kanssa päässäni, ja luulen, että sama tunne, joka minulla on ilmaistessani sanoituksia, on myös muilla.

Mikä on musiikillinen visiosi?

Tehdä rehellistä musiikkia. Tämä levy on aika raskas ja synkkä. Koska olen käynyt läpi raskaita ja synkkiä aikoja elämässäni. Jos musiikki voi auttaa faneja käymään läpi vaikeita aikoja, minusta tuntuu siltä, että olen saavuttanut jotain enemmän kuin vain tehnyt kappaleen ja julkaissut sen. En tiedä, mitä miltä uusi musiikki tulee kuulostamaan vielä, mutta tiedän, että siitä tulee yhtä aitoa kuin tämäkin.

Mikä sinusta tekee musiikista raskasta?

Tunnevaikutus on minulle raskain tapa tuntea musiikki. On paljon hyviä bändejä, jotka tekevät mielettömiä breakdowneja matalalle viritetyillä kitaroilla. Mutta raskautta on niin monessa eri sävyssä. Itse haluan tuntea sen, en kuulla sitä.

Olette vihdoin palaamassa Suomeen. Mitä muistat edellisestä konsertistasi täällä?

Edellinen kerta Suomessa oli melkoista juhlaa. Yleisö räjäytti tajuntani, koska en tiennyt, että meillä on Suomessa niin monta fania. Mutta se keikka, jonka soitimme Helsingissä, oli yksi silloisen kiertueen parhaista. En malta odottaa, että pääsemme takaisin!

Pidätkö suomalaisista bändeistä?

Olen suuri HIM-fani. He olivat syy siihen, miksi alun perin aloin soittaa musiikkia. En ole kovin ajan tasalla suomalaisista bändeistä sen lisäksi. Joten minun täytyy päästä ajan tasalle ennen kuin palaan sinne. uudelleen.

Mitä fanit voivat odottaa Avianan konserteista vuonna 2022?

Täysin uutta energiaa, enemmän harkittuja settejä. Soitamme paljon uusia kappaleita, mutta myös joitakin vanhempiakin.

Mitä haluaisit muuttaa musiikkialalla?

En rehellisesti sanottuna tiedä, minulla on hyvät suhteet niihin ihmisiin, joiden kanssa työskentelen tällä alalla. Toki suurempi palkka olisi siistiä, mutta toisaalta, työskentelen metalcoren parissa, haha!

Nem Agency & Avocado Booking & Nordic Cult Management Present
Aviana (SWE)

  • special guests Detset, Noira
    ke 18.5.2022, Tampere, Yo-talo, 14,50 e (Lippupiste), 15 e (ovelta)
    to 19.5.2022 Helsinki, On the Rocks, 16 e (Tiketti), 18 e (ovelta)