Infected Rain On The Rocks 2023

Moldovalainen vakuuttava rastamyrsky: Infected Rain On The Rocksissa

Kirjoittanut Katri Asikainen - 12.6.2023

Moldovalainen modernia nu metalia soittava Infected Rain konsertoi sunnuntai-iltana 4. kesäkuuta On the Rocksissa. Poikkeuksellisesti paikalla ei ollut lämppäribändiä, mutta yhtye keräsi siitä huolimatta tuvan täyteen innokkaita faneja. Parhaillaan ”Heyday”-kiertueella oleva bändi soitti viimeksi Suomessa noin vuosi sitten, ja tuon aiemman keikan jälkeen yleisö oli selvästi jäänyt kaipaamaan lisää. Ennen keikkaa järjestetyn meet&greet -tilaisuuden jäljiltä suuri osa faneista olikin sonnustautunut Infected Rain -paitaan, joita paikan päällä myytiin.

Infected Rain On The Rocks 2023

Itse olin kuunnellut Infected Rainia ennen keikkaa vain muutaman kappaleen verran, mutta olin törmännyt nettiä selatessani yhtyeen erittäin tunnistettavaan ja karismaattiseen keulahahmoon Lena Scissorhandsiin sitäkin useammin. Keltaoranssit vyötäisille ulottuvat rastat sekä lähes koko vartalon peittävät tatuoinnit ovat laulajattaren tavaramerkki, mutta yhtä uniikki on myös hänen lauluäänensä. Yleisö tuskin hellitti hetkeksikään katsettaan Lenasta, jonka ääni taipuu niin puhtaisiin, hentoihin sävyihin kuin pahaenteiseen ja terävään huutosoundiin. Myös kitaristi Vadim ”Vidick” Ojog jäi mieleen erittäin teknisellä kitarataituroinnillaan sekä esiintymisellään, jota voisi kuvailla termillä ”rastamyrsky”.

Infected Rain On The Rocks 2023

Koko yhtyeen energinen, jopa lähes maaninen esiintyminen sekä mukaansatempaavat kappaleet setin loppupäästä saivat yleisön innostumaan riehakkaaseen moshpittiin useaan otteeseen, mikä on klubikeikoilla hiukan harvinaisempi näky. Menoa ei näyttänyt ollenkaan haitanneen se, että yhtyeen kokoonpano on muuttunut vastikään, kun Babichin veljekset — kitaristi ja basisti — lähtivät bändistä, ja tilalle otettiin basson varteen upea ja hyvin vakuuttava Alice Lane. Viime vuonna julkaistun ”Ecdysis”-albumin jälkeen bändi julkaisikin hiljattain uuden ”Dying Light” -kappaleen, jolla myös uusi basisti pääsi esittäytymään.

Infected Rain On The Rocks 2023

Infected Rainin musiikki ei ole helpoimmasta tai perinteisimmästä päästä. Sen tyylissä yhdistyy monenlaisia elementtejä eri genreistä. Kuultavissa on esimerkiksi djent-, electro- ja nu metal -vaikutteita sekaisin, mutta tämänkaltainen kokeellinen sekoitus ei vähennä tämän yhtyeen suosiota ollenkaan, minkä huomasi siitä, että yleisö lauloi kappaleiden mukana hyvin ahkerasti. Yleisöstä huokui arvostus ja perehtyneisyys Infected Rainin musiikkiin ja lyriikoissa vaikuttaa olevan jotain metallikansaa erityisen hyvin puhuttelevaa. ”Ecdysis”-albumia keikan jälkeen kuunnellessani monipuoliset sävyt ja soundit erottuvat luonnollisesti paremmin kuin keikalla, ja herkemmissä kohdissa Lena Scissorhandsin tulkinta toi jopa mieleen nuoruudesta tutun t.A.t.U:n haavoittuvan ja jopa hieman vaikeroivan laulutyylin, joka sopii erinomaisesti albumin tematiikkaan ja sanoituksiin.

Infected Rain On The Rocks 2023

Illan settilista koostui suurimmaksi osaksi sekoituksesta kahden uusimman levyn ”Ecdysis” ja ”Endorphin” kappaleista, mutta mukana olivat myös vanhemmat kappaleet ”Orphan Soul” sekä ”Sweet, Sweet Lies”, joista jälkimmäinen toimi encorena.

Illan settilista:

 1. Pendulum
 2. Longing
 3. Passerby
 4. Fighter
 5. These Walls
 6. The Realm of Chaos
 7. Dying Light
 8. Orphan Soul
 9. Walking Dead
 10. Lure
 11. The Earth Mantra
 12. Black Gold
 13. Sweet, Sweet Lies

Luetuimmat

Uusimmat