Keith Richards kirjoittaa uutta musiikkia nojatuolinsa pohjalla

Sosiaalinen etäisyyden otto vaikuttaa kaikkiin, olitpa taksikuski, suutari tai The Rolling Stonesin kitaristi kertoo tuoreessa Classic Rockin haastattelussa vaihtaneensa studio-oloissa työskentelyn olohuoneensa nojatuoliin, ja odottavansa paluuta Rollari-arkeen:

”Kitara seisoo tuolini vieressä, ja tavallaan vaan katson telkkaria ja jamittelen. Mutta päiviini mahtuu hetkiä, kun otan kitaran käteeni ja työstän jotain ajatuksen kanssa. Työstän kappaleita pieni pala kerrallaan.”

”Keef” kertoo viettäneensä pandemia-aikaansa samankaltaisessa kuplassa, kuin me toimiston Zoom-palavereista tai lasten kotiopetuksesta huolehtivat tavalliset kuolevaisetkin:

”Se vaikuttaa minuun samalla lailla kuin kaikkiin muihinkin. Tiedätkö, me olemme kaikki samassa veneessä ja olen periaatteessa vetäytynyt omaan kuplaani perheeni ja parin ystäväni kanssa ihan niinkun te kaikki muutkin – ihmettelemään milloin tämä sekoilu on ohi. Ja tällä hetkellä näyttää siltä, että edessä on rankka talvi.”

Koskien elävän musiikin tulevaisuutta ja sen vaihtoehtoja, Richards kokee kärsivällisyyden olevan kaikki kaikessa:

”Tällä hetkellä en näe B-suunnitelmaa. Kaikki on kiinni siitä, että pääsemme tämän asian yli niin nopeasti kuin mahdollista. Järkevöidytään yhdessä. Se on hankalaa, sillä tämän vitsauksen luonne on pitää meidät erillään, ja kaikki mitä tahdomme tehdä Rollareiden kanssa on olla yhdessä.”

Kommentoi julkaisua