Kenen historiaa me kirjoitamme, kysyy Antinranta uudella ”Shy Gods” -kappaleellaan

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 27.1.2023

Pohjoisen yön outolintu Antinranta julkaisi uuden singlen, joka kantaa nimeä ”Shy Gods”. Kyseessä on uusi maistiainen Antinrannan tulevalta albumilta ”Collective Displacement”, joka ilmestyy vuoden 2023 aikana.

”Uusi Shy Gods -single on ihmismuurahaisen hätähuuto korkeammille taivaankappaleille. Teksti kumpuaa nykyajan tunteisiin vetoavista mediakeskusteluista ja porautuu sananvapauden käsitteeseen ja absoluuttisen totuuden harhaan. Väärän tiedon ja mielipiteitä uhkuvan maailman keskellä tavallinen tallaaja on varsin hukassa ja johdateltavissa. Kappaleen kuulija kysyy korkeammalta, olkoon se sitten ChatGPT, jumaluus, auktoriteetti tai fantasiapelin oraakkeli: mistä tämä pimeys on laskeutunut päällemme? Kenen historiaa me nyt kirjoitamme? Vastauksia kappale ei tähän anna” Auri Antinranta kertoo singlen lähtökohdista.

Auri Antinranta on tulevaisuudentutkija, äänisuunnittelija ja muusikko, joka käyttää ääntä ja performanssitaidetta välineenä tulevaisuuden kokemuksellistamiseksi. Auri muistetaan myös matemaattisen täsmällistä progerockia soittaneen, edelleen määrittelemättömällä tauolla olevan Tuvalu-yhtyeen laulajana ja keulakuvana, Annina Antinrantana.