Kent Hillin ääni kannattelee vakuuttavasti kokonaisuutta – arviossa ruotsalaisvokalistin ”Nothing Left To Lose” -albumi

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 23.9.2023

Melodisen rockin ja AOR:n ystäviä hemmoteltiin jälleen elokuussa, kun ruotsalainen vokalisti Kent Hilli julkaisi toisen pitkäsoittonsa. Muun muassa Perfect Planissa ja uudelleen aktivoituneessa GIANT-yhtyeessä vaikuttava Hilli on saanut tuoreimmalla albumillaan aikaan varsin vakuuttavaa jälkeä, jota melodisen kasarirockin ystävien ei kannata sivuuttaa.

Myönnettäköön, että Hilli on suhteellisen tuntematon tekijä. ”Nothing Left To Lose” -albumin perusteella kyseessä on kuitenkin pätevä vokalisti, jonka ääni istuu täydellisesti melodisen rockin äänimaailmaan. Kun sekaan lisätään ripaus kaihoisuutta ja melankoliaa, on lopputuloksena juurikin se, mistä pitkäsoitolla on kyse. Sanoitusten suhteen teemana on rakkaus, erityisesti menetetty tai vaarassa oleva sellainen, mikä antaa loppusilauksen kokonaisuudelle.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Kaikesta voi päätellä, että kyseessä on voimaballadeja pursuava albumi. Eikä siinä ole mitään hävettävää, kun kokonaisuus on toteutettu hyvin. Pitkäsoitolla on miellyttävä ilmapiiri ja omaleimainen soundi. Joidenkin kappaleiden kohdalla voi havaita yhtäläisyyksiä Bon Jovin suuntaan, mutta niiltä tuskin olisi voitu täysin välttyä, kun Hilli on selvästi inspiroitunut kasarirockista.

Jos ”Nothing Left To Loselta” pitäisi valita tähtihetket, lukeutuisivat sellaisiksi ehdottomasti ”A Fool To Believe”, ”Saving Us” ja ”Does He Love Like Me”, jotka nostattavat tunnelman korkealle. Oleg Lavrentevin henkeäsalpaava saksofoniosuus kohottaa ”Does He Love Like Me” -teoksen pitkäsoiton mieleenpainuvimmaksi. Kokonaisuutena ”Nothing Left To Lose” on sulavalinjainen ja iskevä. Kun kappaleet sisältävät asteittaista vaihtelua, pysyy mielenkiintokin yllä loppuun asti. Kaiken kruunaa kuitenkin Hillin vahva ja sielukas ääni, jota ei voi kuunnella ihastelematta.

Kappalelista:

Kent Hillin Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/kenthilli

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat