Slayer - Tuska 2019.

Kerry King paljastaa, miksi hän soitti bassot usealle Slayer-albumille: ”Pystyn tarttumaan bassoon ja soittamaan raidat alle päivässä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 9.7.2024

Thrash metal -yhtye Slayerin kitaristina tunnettu, soolouransa hetki sitten käynnistänyt Kerry King kertoo tuoreessa Guitar Worldin haastattelussa syyn sille, miksi hän on soittanut bassoraidat usealle Slayerin albumille.

Jossain kohtaa bändin uraa laulaja-basisti Tom Araya lopetti bassoraitojen soittamisen levyille. Syynä on Kingin mukaan se, että hän kyllästyi siihen, että ei pystynyt enää soittamaan hyvin.

”Annoimme Tomin aina soittaa bassoa, kunnes hän kyllästyi siihen, ettei ollut hyvä siinä. Tomin puolustukseksi sanottakoon, että siihen asti hän ei ollut koskaan soittanut niitä uusia kappaleita. Vain minä ja Paul kävimme niitä läpi. Sitten menimme studioon nauhoittamaan. Uskon, että Tom on saanut päähänsä, että hän pystyisi siihen. Mutta kenenkään, joka ei ole koskaan ennen soittanut nauhoitettavia kappaletta, ei ole realistista tulla studioon saamaan niitä kuntoon”, King kertoo ja jatkaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Joten jos minä olen jo äänittänyt kitararaitani, ja Tom ei osaa basso-osuuksia, pystyn tarttumaan bassoon ja soittamaan raidat alle päivässä, koska tunnen jo kappaleet. Se meni siihen pisteeseen, että hän soitti yhtä biisiä kahdeksan tuntia ennen kuin turhautui ja sanoi, että soita sinä. En halua kenenkään luulevan hetkeäkään, etteikö hän pystyisi siihen, jos hänellä olisi aikaa opetella.”